Un fost inginer de la Volkswagen a fost condamnat de un tribunal american la trei ani şi patru luni de închisoare pentru rolul jucat în scandalul motoarelor diesel trucate de producătorul german pentru a ascunde emisiile reale de noxe.

Tribunalul din Detroit l-a condamnat pe James Liang şi la plata unei amenzi de 200.000 de dolari.

Liang, de 63 de ani, a fost responsabil cu respectarea normativelor privind motoarele diesel ale VW în Statele Unite ale Americii în perioada 2008 şi 2016 şi prima persoană acuzată de autorităţile americane.

Alţi şase directori ai companiei au fost acuzaţi în ianuarie 2017 pentru rolul lor în scandal.

Potrivit procurorilor, Liang ştia că VW foloseşte un soft ilegal la circa 600.000 de autovehicule, pentru a ascunde că emisiile de oxid de azot ale motoarelor diesel depăşesc de câteva ori maximele permise de normativele ţării.

În cadrul unui acord cu procurorii, Liang a recunoscut în septembrie 2016 că a ajutat la crearea softului ilegal al VW şi a colaborat cu autorităţile americane în vederea reducerii pedepsei, care ar fi putut depăşi cinci ani de închisoar

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Un fost inginer de la Volkswagen a fost condamnat de un tribunal american la trei ani şi patru luni de închisoare pentru rolul jucat în scandalul motoarelor diesel trucate de producătorul german pentru a ascunde emisiile reale de noxe. Tribunalul din Detroit l-a condamnat pe James Liang şi la plata...

Preluat de la EVZ