Polonia este pregătită să lupte în justiție cu UE pe tema cotelor de relocare a imigranților și acuză Comisia Europeană că provoacă un risc de securitate.

Declarația MAE

„Polonia a trimis o moțiune Comisiei Europene cerând să oprească procedura de infrigement. Dacă va continua, Polonia este pregătită să-și susțină cauza în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene”, a anunțat Ministerul de Externe de la Varșovia. Oficialii polonezi spun că, din nefericire, Comisia a amestecat problema migranților cu alte plângeri „de natură politică” referitoare la statul de drept și îl acuză pe vicepreședintele CE, Frans Timmermans, de amestec politic în treburile interne ale Poloniei.

Declarațiile au venit după ce Comisia a lansat o acțiune juridică împotriva Poloniei, pentru că nu primește azilanți din Grecia și Italia.

Amenințare teroristă

Polonia a promis, în 2015, că va primi 6.182 de persoane din statele UE aflate în prima linie a crizei migrației.

După ce a venit la putere un nou guvern la Varșovia, al partidului de centru-dreapta Lege și Justiție (PiS), acesta boicotează cotele impuse de UE, pentru că „acești imigranți reprezintă o amenințare teroristă reală”.

Ministrul polonez de Interne, Mariusz Blaszczak, a declarat că politicile privind imigrarea au făcut să crească amenințarea teroristă. „Paris, Stockholm, Bruxelles, Berlin, Manchester, Barcelona: câte orașe europene mai trebuie să fie lovite de teroriști pentru ca UE să se trezească, să-și dea seama că acceptându-i pe toți cei care ajung pe malurile Europei ne punem un ștreang de gât?”.

Conform unui sondaj de opinie, 57% din polonezi susțin poziția guvernului pe acest subiect.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polonia, gata să lupte în justiție cu UE pe tema migrației.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Polonia este pregătită să lupte în justiție cu UE pe tema cotelor de relocare a imigranților și acuză Comisia Europeană că provoacă un risc de securitate. Declarația MAE „Polonia a trimis o moțiune Comisiei Europene cerând să oprească procedura de infrigement. Dacă va continua, Polonia este pregătită să-și susțină cauza în...

Preluat de la EVZ