Pești morți găsiți la marginea Lacului Morii. Ministerul Mediului, MAI și Garda de Mediu fac vericări

Mai mulți pești de dimensiuni mici și mijlocii, preponderent puiet, au fost găsiți la marginea Lacului Morii, vineri dimineață, de locuitorii Cartierul Crângași, Primăria Sectorului 6 anunțând că, cel mai probabil, cauza decesului acestora este lipsa oxigenului.

„În această dimineață (vineri – n.red.), în jurul orelor 07.15, cetățenii riverani din Cartierul Crângași care domiciliază în zona vecină Lacului Morii au informat Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 asupra apariției pe luciul apei a unor pești morți. O echipă mixtă formată din reprezentanți ai Serviciului Protecția Mediului și ai Serviciului Ordine Publică s-a deplasat la locul evenimentului reclamat. S-a observat că pe Lacului Morii (spre mal) există numeroase exemplare de pești morți, de dimensiuni mici și mijlocii, preponderent puiet”, conform unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 6.

La o primă evaluare, cauza identificată de reprezentanții Serviciului Protecția Mediului a fost stabilită ca fiind hipoxia (scăderea cantității de oxigen în țesuturi, medii de cultură sau aer), fapt confirmat și de reprezentantul Administrației Naționale „Apele Române”.

„Acest fenomen se produce din cauza dezvoltării excesive a plantelor acvatice care consumă o anumită cantitate de oxigen dizolvată în apă, în condițiile în care temperaturile cresc pe perioada verii”, potrivit sursei citate.

Pentru remedierea problemei constatate, Administrația Națională „Apele Române” intervine cu un efectiv de lucrători cu bărci și ustensile necesare captării peștelui, în vederea curățării luciului de apă.

Independent, echipe ale Ministerului Mediului, prezente în zonă, prelevează probe de apă și realizează analiza peștilor captați pentru a stabili cu exactitate dacă motivul mortalității îl reprezintă, într-adevăr, hipoxia.

„Problema a fost sesizată de cetățeni și organelor Ministerului Afacerilor Interne și Gărzii Naționale de Mediu care realizează verificări pe liniile de competență specifice”, arată sursa menționată.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/pesti-morti-gasiti-la-marginea-lacului-morii-ministerul-mediului-mai-si-garda-de-mediu-fac-vericari-41567.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/pesti-morti-gasiti-la-marginea-lacului-morii-ministerul-mediului-mai-si-garda-de-mediu-fac-vericari-41567-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Mai mulți pești de dimensiuni mici și mijlocii, preponderent puiet, au fost găsiți la marginea Lacului Morii, vineri dimineață, de locuitorii Cartierul Crângași, Primăria Sectorului 6 anunțând că, cel mai probabil, cauza decesului acestora este lipsa oxigenului. „În această dimineață (vineri - n.red.), în jurul orelor 07.15, cetățenii riverani din...

Preluat de la romania ntv