Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat că nu va renunţa la semnarea ordinului de ministru privind cota de intervenţie pentru carnivorele mari “indiferent de câte mitiguri or să mai fie”.

Graţiela Gavrilescu a explicat și motivul pentru care această cotă de intervenţie este dată la nivel naţional „Ordinul de ministru se dă la nivel naţional, nu se dă pe judeţ în parte. Există o cotă pe care am prins-o până la sfârşitul anului ţinând cont de studiul care s-a făcut anterior. În ordinul de ministru avem prinşi un număr de 145 de carnivore mari, deci reflectat bineînţeles la diferenţa de luni care au mai rămas până la sfârşitul anului. Nu este ordin pentru cotă de vânătoare, ci este cotă de intervenţie pentru punerea în siguranţă a vieţii cetăţeanului.”

„Numărul carnivorelor mari, urşi respectiv, în România, depăşeşte 7.000 de capete, ceea ce în alte ţări europene (…) nu a fost admis şi atunci am avut curajul să îmi asum un ordin de ministru pe care l-am negociat foarte bine cu ONG-urile, cu toate autorităţile locale care au probleme foarte mari cu aceste carnivore mari”, a afirmat Gavrilescu într-o întâlnire de lucru care a avut loc la Ploieşti, conform AGERPRES.

„Mi-am asumat să emitem un ordin de ministru prin care să dăm cote de intervenţie pentru urşi (…) şi lupi, astfel încât populaţia să nu mai fie pus în pericol. Indiferent de ce s-ar întâmpla săptămâna viitoare, când anumite persoane s-ar putea să iasă în stradă să spună că trebuie să protejăm urşii… da, protejăm urşii prin măsurile pe care le luăm conform acestui ordin de ministru, dar nu punem în pericol viaţa cetăţeanului. Indiferent de ce se spune, eu vă spun că nu este cotă de vânătoare, ci este cotă de intervenţie pentru punerea în siguranţă a vieţii cetăţeanului, aşa că, indiferent de ce se va întâmpla, indiferent de câte mitiguri or să mai fie în faţa ministerului sau unde, eu nu voi renunţa la semnarea acestui ordin de ministru”, a spus ministrul Graţiela Gavrilescu.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat că nu va renunţa la semnarea ordinului de ministru privind cota de intervenţie pentru carnivorele mari 'indiferent de câte mitiguri or să mai fie'. Graţiela Gavrilescu a explicat și motivul pentru care această cotă de intervenţie este dată la nivel naţional „Ordinul de ministru...

Preluat de la EVZ