După vizita de joi de la București unde a fost întâmpinați de de președintele Iohannis și soția sa, cuplul Macron a ajuns la Sofia.

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron şi soţia sa Brigitte Macron (stânga) au fost primiți vineri la Sofia de către preşedintele Bulgariei Rumen Radev şi soţia acestuia Desislava Radeva. Primele doamne au fost îmbrăcate în rochii deasupra genunchilor, a lui Brigitte fiind mai scurtă și împodobită cu un accesoriu de aproape aceeași culoare cu a Desilavei.

Problema muncitorilor detaşaţi se află pe agenda discuţiilor dintre Emmanuel Macron şi premierul bulgar Boiko Borisov.

Cinci sute de mii de polonezi lucrează acum în diverse ţări ale Uniunii pe baza acestui sistem, iar premierul polonez afirmă că schimbarea le-ar încălca interesele.

O directivă europeană din 1996 dă dreptul întreprinderilor să angajeze temporar muncitori străini cu cotizaţii sociale plătite în ţara de origine.

Preşedintele francez Emmanuel Macron crede că sistemul face concurenţă neloială pe piaţa muncii din Franţa şi propune noi reguli.

Miniturneul său european pentru strângere de susţinători se încheie azi în Bulgaria, dar după cum remarcă France Presse a ocolit Polonia şi Ungaria, care se opun cel mai ferm. 

Emmanuel Macron va cere limitarea numărului de muncitori detaşaţi în Franţa. Din patronatul bulgar, însă, au cerut primului ministru Boiko Borisov să nu cedeze presiunilor.

Prezenţa în delegaţia bulgară a ministrului apărării Krasimir Karakaceanov este un indiciu că vor fi discutate proiecte comune în domeniul military, transmite RRA..

Este menţionat în presă un posibil contract de achziţionare a două nave de patrulare în valoare de 450 de milioane de euro.

Companii din Franţa participă la un concurs pentru reînnoirea parcului de blindate ale forţelor terestre: avioane rafale sunt menţionate, împreună cu F16, mâna a doua, Gripen şi Eurofighter, printre variantele de înlocuire a avioanelor bulgare MiG29.

Bulgaria va profita de această vizită prezidenţială pentru a încerca să obţină sprijinul Parisului pentru aderarea la zona Schengen, admiterea în anticamera zonei euro şi anularea mecanismului de verificare şi control.

Până acum, Franţa a răspuns negativ la aspiraţiile Sofiei, nu în ultimul rând, că din cauza refuzului categoric al altor state precum Germania şi Olanda.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Macron în BULGARIA. Cum au fost ÎMBRĂCATE primele DOAMNE.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/macron-bulgariapng.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/macron-bulgariapng-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
După vizita de joi de la București unde a fost întâmpinați de de președintele Iohannis și soția sa, cuplul Macron a ajuns la Sofia. Preşedintele Franţei Emmanuel Macron şi soţia sa Brigitte Macron (stânga) au fost primiți vineri la Sofia de către preşedintele Bulgariei Rumen Radev şi soţia acestuia Desislava...

Preluat de la EVZ