Legea taximetriei, care interzice acostarea călătorilor de către indivizi, precum ucigașul Nicolae Vlad, se aplică doar în aeroporturi. Deși a fost modificat de două ori, actul normativ nu impune măsuri împotriva bagajiștilor și „țeparilor” din gări și autogări.

Un episod sinistru din istoria țării noastre, care a șocat o lume întreagă, este uciderea tinerei japoneze Yurika Masuno, fiica de 20 de ani a lui Hiroyuki Masuno, inventatorul celebrei console Nintendo. Studenta a fost ucisă, pe 15 august 2012, de Nicolae Vlad, lângă Aeroportul „Henri Coandă”, din Otopeni. În cei cinci ani care au trecut de la moartea cruntă a tinerei venită să predea românilor limba japoneză, legea care poate să evite un episod asemănător a fost modificată doar pentru aeroporturi. În ciuda numeroaselor sesizări venite din partea populației și a polițiștilor, care au cerut completarea actului normativ, în gări și în autogări taximetriștii-pirați și bagajiștii, de tipul lui Nicolae Vlad, nu sunt pedepsiți, precum în aerogări.

Lege modificată cu jumătate de măsură

După moartea cumplită a japonezei, un polițist din Otopeni a fost arestat, șefi de la Poliția Ilfov și de la Transporturi au fost schimbați iar Guvernul a cerut schimbarea legii ca să le interzică bagajiștilor să mai acosteze clienți în aeroport. Totuși, polițiștii de la Transporturi, care trebuie să aplice legea, au solicitat luarea unor măsuri asemănătoare și în cazul gărilor și autogărilor.

Nici Iohannis nu merge cu trenul…

Din anul 2012, Legea 38/2003, denumită și Legea Taximetriei, a fost modificată de două ori. Prima oară, după moartea studentei japoneze, atunci când a fost introdus articolul 24 indice 1, unde sunt prevăzute interdicții referitoare la acostarea călătorilor în aeroporturile din țară. A doua oară, președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea 27/2017 privind aprobarea OUG 12/2016 pentru modificarea legii taximetriei, intrată în vigoare pe 31 martie. În niciuna dintre situații, modificările nu au impus măsuri similare în gări și autogări.

FOTO: Nicolae Vlad a ucis-o pe studenta japoneză Yurika Masuno, pe 15 august 2012

Crima care a oripilat o lume întreagă

În urmă cu cinci ani, Yurika Masuno, o tânără studentă a celebrei universități catolice din Tokyo, „Sacré Coeur“, ateriza în România. Destinul fetei a fost unul crunt. În loc să ajungă la Craiova, acolo unde era așteptată de reprezentanții AIESEC, asociația internațională a studenților, a sfârșit la marginea unei păduri. Trupul ei a fost găsit pe 17 august. Cu două zile înainte, Nicolae Vlad a abordat-o la Aeroportul „Henri Coandă”, a dus-o cu un taxi în apropierea comunei Baloteşti, a violat-o şi a ucis-o. Procurorii Parchetului General au stabilit că, până să o ucidă pe Yurika Masuno, Vlad a săvârșit alte trei crime, patru violuri şi o tâlhărie. Ucigașul în serie a fost condamnat, definitiv, la închisoare pe viață, pe 7 octombrie 2013, de Înalta Curte de Casație și Justiție.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/nicolae-vlad-lib.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/nicolae-vlad-lib-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Legea taximetriei, care interzice acostarea călătorilor de către indivizi, precum ucigașul Nicolae Vlad, se aplică doar în aeroporturi. Deși a fost modificat de două ori, actul normativ nu impune măsuri împotriva bagajiștilor și „țeparilor” din gări și autogări. Un episod sinistru din istoria țării noastre, care a șocat o lume...

Preluat de la EVZ