ISIS a publicat un video, făcut la Marawi, în Filipine, în care ameninţă pe papa Francesco, iar un jihadist spune: Vom sosi la Roma.

În filmuleţul publicat de Al-Hayat Media Center – un network oficial al ISIS – diverşi jihadişti devastează statui ale lui Hristos, apoi rup postere cu faţa papei Bergoglio.

”Amintiţi-vă de aceşti necredincioşi, vom ajunge la Roma!”, spune unul dintre jihadişti în limba engleză indentificându-se drept Abu Jindal.

Marawi a fost centrul unor violente lupte între ISIS şi armata filipineză. La Roma, serviciile de intelligence sunt de o lungă perioadă de timp în alertă maximă. Ne putem imagina ce ar însemna un atac jihadist, în condiţiile în care capitala Peninsulei este toată un muzeu în aer liber.

Update: Un nou mesaj a fost trimis de ISIS,  printr-un canal în apropiat statului islamic, care face lobby Jihadului  şi cere să atace în Italia. Acest lucru a fost raportat de către acest site care se ocupă cu utilizarea de monitorizarea  extremismului islamic pe web. „Trebuie să te lupți cu ei (O Muwahhid)“, este scris în limba italiană cu o  imagine care este portretizat un om care ascunde un cuțit în spatele lui pe fundalul unui oraș.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ISIS ameninţă pe papa Francisc! VOM SOSI LA ROMA.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
ISIS a publicat un video, făcut la Marawi, în Filipine, în care ameninţă pe papa Francesco, iar un jihadist spune: Vom sosi la Roma. În filmuleţul publicat de Al-Hayat Media Center - un network oficial al ISIS - diverşi jihadişti devastează statui ale lui Hristos, apoi rup postere cu faţa...

Preluat de la EVZ