Vicecampioana României a rămas singura echipă din Liga I care mai are treabă în competițiile „Bătrânului Continent”. Tamponați de Sporting Lisabona, „roș- albaștrii” își află adversarii din Liga Europa, dar patronul a anunțat că nu este interesat de această competiție.

Fotbalul românesc nu va avea o reprezentantă în Liga Campionilor nici în sezonul 2017- 2018. FCSB a ratat calificarea în grupe, marele obiectiv al sezonului, după ce a fost zdrobită de Sporting Lisabona, pe „Arena Națională”, scor 1-5.

O nouă umilință pe teren propriu

Șanse și speranțe au fost până în minutul 60, atunci când scorul era egal, 1-1. Lusitanii deschiseseră scorul prin Seydou Doumbia (13), gazdele egalaseră datorită lui Junior Morais (20). Apoi, în ultima jumătate de oră, pe echipa lui Nicolae Dică s-a prăbușit cerul. FCSB a încasat patru goluri, semnate de Marcos Acuna (60), Gelson Martins (64), Bas Dost (75) și Rodrigo Battaglia (88). FCSB a bifat o altă înfrângere dură pe teren propriu, după 1-5 cu Stuttgart în 2012, 0-4 cu Cheslea, în 2013 și 0-5 cu Manchester City în 2016.

La final, Gigi Becali a vorbit despre superioritatea evidentă a adversarilor. „E diferență prea mare. Îmi pare rău doar că nu am jucat pe fundașii lor centrali. Ei sunt mai slabi ca Larie. Dar e greu să ajungi acolo. Că ceilalți sunt valoroși și aleargă repede. Chiar dacă nu greșea Niță la golul de 2-1, tot marcau ei. Am început bine repriza a doua, dar acum să ne bucurăm de o adiere de vânt? Nu am fost egalii lor. Doar ca scor. Ca joc, s-a văzut că e mare diferența”, a dat Gigi Becali verdictul.

Dică și-a făcut treaba. Nu mai are ce să demonstreze. De acum, ne axăm pe campionat.” , GIGI BECALI, finanțator FCSB.

„Nu mă interesează Liga Europa”

Dezamăgit că a ratat potul de 12-15 milioane de euro, asigurat în cazul intrării în grupe, finanțatorul a anunțat că nu-i mai trezește interesul restul sezonului european. „Nu mă interesează Europa League. Băgăm rezervele. Mă interesa doar playoff-ul Champions League. Ne axăm pe campionat.”

FCSB a rămas singura reprezentantă a Ligii I în cupele europene și își va afla, astăzi, adversarele din grupele Ligii Europa. Deși nu se compară din punct de vedere financiar cu LC, cea de-a doua competiție europeană poate aduce venituri de 5-6 milioane de euro, neluând în discuție o eventuală calificare în „șaisprezecimi”. Gigi Becali a minimalizat importanța LE, uitând că, în sezonul 2005- 2006 Steaua a ajuns în semifinale, în perioada când competiția se numea Cupa UEFA.

Și atunci, „roș-albaștrii” au trăit o mare deziluzie, ratând calificarea în grupele Ligii Campionilor, după 1-1 și 2-3 cu norvegienii de la Rosenborg. Steaua a trecut de grupele UEFA, de „șaisprezecimi”, „optimi” și „sferturi”, fiind oprită în drumul spre finală de Middlesbrough (1-0 și 2-4). Acela a fost unul dintre cele mai profitabile sezoane pentru finanțatorul Ggii Becali, care a adunat peste 15 milioane de euro din drepturi tv, bilete și bani de la UEFA.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/gigi-fcsb.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/gigi-fcsb-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFotbal extern
Vicecampioana României a rămas singura echipă din Liga I care mai are treabă în competițiile „Bătrânului Continent”. Tamponați de Sporting Lisabona, „roș- albaștrii” își află adversarii din Liga Europa, dar patronul a anunțat că nu este interesat de această competiție. Fotbalul românesc nu va avea o reprezentantă în Liga Campionilor...

Preluat de la EVZ