Senatorii ALDE în frunte cu președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, vor aștepta analizele din comisia juridică a Senatului pentru a-și forma un punct de vedere privind cererea DNA de urmărire penală a ministrului pentru relația cu Parlamentul, Viorel Ilie (ALDE), a anunțat biroul de presă al formațiunii.

„Am aflat despre solicitarea DNA de urmărire penala a ministrului Viorel Ilie prin intermediul mass-mediei. Sesizarea DNA va trebui să parcurgă mai întâi procedura parlamentară prevazută în regulamentele interne ale Legislativului.

În acest sens, nu ne vom pronunța cu privire la demersul DNA până când procedura parlamentară nu va fi încheiată, iar Comisia Juridică nu își va exprima punctul de vedere. În funcție de avizul primit de la Comisia Juridică, ALDE își va exprima punctul de vedere”, a transmis vineri Departamentul de comunicare al ALDE.

  • Potrivit regulamentului Senatului, o cerere de urmărire penală a unui senator primește un aviz în comisia juridică, după care merge în plenul Senatului pentru vot. În comisia juridică, membrii comisiei dar și persoana vizată de ancheta DNA pot consulta referatul procurorilor. De asemenea, comisia juridică poate audia persoana vizată de DNA. În cazul neprezentării, aceasta poate să trimită un avocat sau un punct de vedere scris.

Președintele grupului ALDE din Senat, Ionuț Sibinescu, a declarat vineri, pentru EVZ, că cererea DNA  este o problemă pentru partid.

Procurorii anticorupție au cerut vineri încuviințarea urmăririi penale a ministrului pentru relația cu Parlamentul, senatorul Viorel Ilie (ALDE), în legătură cu trucarea unui concurs. Este primul ministru pentru care DNA cere urmărirea penală de la victoria în alegerile parlamentare a coaliției de guvernare PSD-ALDE.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum tranșează ALDE soarta ministrului vizat de DNA.

rootstireaActualitate/Esential
Senatorii ALDE în frunte cu președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, vor aștepta analizele din comisia juridică a Senatului pentru a-și forma un punct de vedere privind cererea DNA de urmărire penală a ministrului pentru relația cu Parlamentul, Viorel Ilie (ALDE), a anunțat biroul de presă al formațiunii. „Am aflat despre...

Preluat de la EVZ