Copilul unei refugiate din Irak a murit în România, din cauza rujeolei

O fetiță în vârstă de zece luni, copilul unei refugiate din Irak, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara din cauza rujeolei, fiind cel de-al 33-lea deces înregistrat în România din momentul izbucnirii epidemiei.

Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a declarat astăzi, pentru agenția Mediafax, că fetița de zece luni a murit în urmă cu câteva zile, fiind internată pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă cu mai multe afecțiuni.

Este vorba despre un copil de zece luni, cu probleme mari de sănătate. Din păcate, a făcut și rujeolă și a decedat. Nu era problemă de vaccinare, pentru că nu se știe dacă s-a născut în Irak sau pe vapor. A avut o spitalizare la Belgrad, apoi la noi, la Pediatrie, apoi a făcut rujeolă. Avea multiple malformații congenitale, cerebrale și de cord”, a afirmat medicul Virgil Musta.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile transmite, vineri, că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România este de 8.937, din care 33 de decese: nouă în județul Timiș, șase în Arad, șapte în Dolj, trei în Caraș-Severin, 1 în Bihor, 1 în Cluj, 1 în Călărași, 1 în Satu Mare, 1 în Vaslui, 1 în Galați, 1 în Mureș și 1 în București.

Cel de-al 33-lea deces a survenit la un copil cu malnutriție și retard psihomotor sever în vârstă de 10 luni, sex feminin, este cetățean irakian care a intrat în țară (jud. Timiș) în data de 07.07.2017. Copilul a fost confirmat cu rujeolă serologic și prin izolare virală în luna august, 2017. S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de județe”, se arată în informarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/copilul-unei-refugiate-din-irak-a-murit-in-romania-din-cauza-rujeolei-41563.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/copilul-unei-refugiate-din-irak-a-murit-in-romania-din-cauza-rujeolei-41563-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
O fetiță în vârstă de zece luni, copilul unei refugiate din Irak, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara din cauza rujeolei, fiind cel de-al 33-lea deces înregistrat în România din momentul izbucnirii epidemiei. Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din...

Preluat de la romania ntv