Prețul gigacaloriei s-ar putea majora cu peste 30 la sută. Regia care distribuie agentul termic în Capitală, (RADET), solicită modificarea tarifului de la 341 de lei gigacaloria, la 398 lei.

Majorarea este motivată de nevoia de a mai acoperi din costurile de producţie.

Potrivit digi24.ro, cererea regiei va fi discutată în şedinţa de Consiliu General de săptămâna viitoare. Dacă aleşii îşi vor da acordul pentru majorarea tarifului, proiectul va merge apoi pentru avizarea finală la ANRE.

În cazul în care Primăria Capitalei va decide să suporte şi majorarea, va trebui să aloce încă 150 de milioane de lei pentru subvenţie, pe lângă cele 570 de milioane date anul acesta.

Ultima oară când gigacaloria s-a scumpit în Bucureşti, a fost în 2011.

Sorin Chiriță, administratorul RADET din partea PMB, a declarat la Digi24 că este vorba despre o majorare tehnică, pentru echilibrarea costurilor de producție. El a dat asigurări că la nivelul consumatorului nu se va resimți scumpirea gigacaloriei, pentru că fie se va majora subvenția suportată de Primărie, fie, dacă se va aproba, se va aplica un proiect de lege depus la Parlament prin care TVA-ul în acest caz va fi micșorat la 5 la sută. Sorin Chiriță spune că această măsură – scumpirea gigacaloriei – la pachet cu creșterea subvenției, este în interesul unui București cât mai curat. Centralele de apartament poluează, iar dacă fiecare consumator și-ar pune centrale de apartament, rezultatul ar fi catastrofal pentru mediu.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Prețul gigacaloriei s-ar putea majora cu peste 30 la sută. Regia care distribuie agentul termic în Capitală, (RADET), solicită modificarea tarifului de la 341 de lei gigacaloria, la 398 lei. Majorarea este motivată de nevoia de a mai acoperi din costurile de producţie. Potrivit digi24.ro, cererea regiei va fi discutată în...

Preluat de la EVZ