Vicepremierul Marcel Ciolacu a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că nu s-a luat nicio decizie în ceea ce privește Pilonul II de pensii. Anunțul vine după ce în presă au apărut, în această săptămână, informaţii potrivit cărora ministerul Finanţelor ar intenţiona să diminueze de la 5,1% la 2,5% contribuţia virată de stat la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II).

„Pilonul II de pensii a plecat de la ASF, de la domnul președinte Badea și de la dl vicepreședinte Giurescu. Dânșii urmăresc cifrele de la Pilonul I și Pilonul II de pensii. Din cifre, au reieșit anumite concluzii. (…) Mai mult decât atât cu administratorii de la Pilonul II de pensii și cu conducerea ASF au avut întâlnire cu ministrul de Finanțe. Nu este luată o decizie în ceea ce privește Pilonul II de pensii. Sub nicio formă, nu există desființarea Pilonul II de pensii sau marginalizarea. Decizia politică și decizia Guvernului va fi o decizie în ceea ce privește cum este mai bine pentru cetățenii României. Dacă vor avea de câștigat cei înscriși la Pilonul II de pensii, decizia va fi luată. Nu vreau să intru în detalii. (…) În acest moment, nu este o decizie luată. Ne uităm pe cifre. Există anumite cifre care ne îngrijorează în ceea ce-i privește pe viitorii pensionari care au accesat la Pilonul II de pensii.”, a spus Marcel Ciolacu.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Vicepremierul Marcel Ciolacu a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că nu s-a luat nicio decizie în ceea ce privește Pilonul II de pensii. Anunțul vine după ce în presă au apărut, în această săptămână, informaţii potrivit cărora ministerul Finanţelor ar intenţiona să diminueze de la 5,1% la 2,5%...

Preluat de la EVZ