Armata afgană a anunţat joi că a ucis 101 militanţi şi a rănit alţi 41 într-o serie de operaţiuni pe care le-a întreprins în 18 din cele 34 de provincii ale Afganistanului în ultimele 24 de ore.

„Armata naţională afgană, în coordonare cu poliţia şi serviciile de informaţii, a lansat 17 operaţiuni de curăţire, 16 operaţiuni speciale şi un raid nocturn începând de ieri dimineaţă, în cursul cărora a ucis 101 militanţi, a rănit alţi 41 şi a reţinut unul”, a indicat Ministerul afgan al Apărării într-un comunicat citat de AGERPRES. Mai important, printre militanții uciși se numără și un lider taliban local şi şapte combatanţi ai grupării Statul Islamic, a adăugat ministerul.

În cursul operaţiunilor, echipe de pirotehnişti ai armatei au descoperit şi au dezamorsat 63 de mine terestre, a mai spus sursa, adăugând că în decursul aceleiaşi perioade de timp forţele aeriene afgane au întreprins 118 zboruri de sprijin, în afară de efectuarea a 14 lovituri aeriene împotriva ascunzătorilor militanţilor.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Armata afgană a anunţat joi că a ucis 101 militanţi şi a rănit alţi 41 într-o serie de operaţiuni pe care le-a întreprins în 18 din cele 34 de provincii ale Afganistanului în ultimele 24 de ore. „Armata naţională afgană, în coordonare cu poliţia şi serviciile de informaţii, a lansat...

Preluat de la EVZ