O problemă spinoasă care trenează de câteva luni bune a fost discutată vineri de către liderii coaliției de guvernare și anume găsirea finanțării necesare dotării Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), cât și pentru stabilirea unei cadru legal al ISU. Președintele social-democrat, Liviu Dragnea, a anunțat, după ședința CEX a PSD de la Neptun, că premierul Mihai Tudose se va întâlni săptămâna viitoare cu toți actorii implicați pentru a rezolva situația.

„Un subiect important care a fost ridicat primului ministru s-a referit la cadrul legal privind ISU. Şi primul ministru a decis să organizeze săptămâna viitoare o întâlnire cu asociaţiile autorităţilor locale, cu Ministerul de Interne şi cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a încerca să găsească modalităţi legale sau eventual dacă este cazul să schimbe cadrul legal, pentru că sunt foarte multe proiecte de investiţii, şi mari şi mici, care riscă să fie blocate. Şi cred că o discuţie de genul acesta este bună şi eficientă şi săptămâna viitoare veţi reuşi să o realizaţi”, a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Prim-ministrul Mihai Tudose l-a chemat de urgență, marți, la Palatul Victoria pe secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, conform unor surse guvernamentale citate de News.ro. Șeful Executivului a vrut să afle detalii de la Arafat despre derularea proiectelor europene pentru dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) şi despre banii care se pot aloca la rectificarea bugetară pentru unităţile de primiri urgenţe şi pentru ambulanţe.

Rectificarea bugetara pentru Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) şi serviciile de ambulanţă, derularea proiectelor europene pentru dotarea IGSU şi concepţia de intervenţie în caz de cutremur sunt temele pe care le dezbat, astăzi, Raed Arafat şi premierul Mihai Tudose, au afirmat sursele citate.

La sfârșitul lui iulie, premierul Mihai Tudose a afirmat că a găsit banii necesari, respectiv 600 de milioane de euro, pentru dotarea sistemului de intervenţii în situaţii de urgenţă. Șeful Executivului a adăugat că Raed Arafat urmează să semneze documentele necesare în acest sens. 

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANUNȚUL lui Dragnea despre dotarea IGSU.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
O problemă spinoasă care trenează de câteva luni bune a fost discutată vineri de către liderii coaliției de guvernare și anume găsirea finanțării necesare dotării Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), cât și pentru stabilirea unei cadru legal al ISU. Președintele social-democrat, Liviu Dragnea, a anunțat, după ședința...

Preluat de la EVZ