La Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a fost descoperită o gaură de 8 miliarde de lei, din cauza deficiențelor de colectare de TVA, a anunțat, vineri, vicepremierul Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă la sediul PSD.

„Este normal că au pornit discuții pe toate sectoarele unde Guvernul a descoperit deficiențe, cum este colectarea TVA-ului. S-a luat și măsuri de organizare la ANAF. Vom vedea cifrele care vor închide luna august și mai departe Guvernul va lua o decizie după o consultare cu ALDE. Probleme: S-a colectat mai puțin TVA. În jur de 8 miliarde lei. Nu este o sumă pe care noi am pitit-o sau Ministerul de Finanțe. Nu e nici o sumă care a ieșit din ritmul altor ani. Dar datoria unui guvern responsabil este să găsească soluțiile ca această deficiență să fie cât mai repede rezolvată, sau cu măsuri care să aibă un impact cât mai mic asupra agenților economici”, a spus Marcel Ciolacu, citat de Antena 3.

Vicepremierul a subliniat că Executivul se pregătește pentru prima rectificare bugetară pe 2017, arătând că se lucrează în același timp la proiecția bugetară pe 2018.

„Avem și o schiță. Cu certitudine, ne încadrăm în cei trei la sută asumați și pe anul 2018. Va fi un PIB mai mare. Și în 2017 va fi un PIB mai mare”, a conchis Ciolacu.

Pe 18 iulie, șeful ANAF, Bogdan Stan, a fost destituit din funcție de premierul Mihai Tudose. Premierul a numit-o pe Mirela Călugăreanu în funcția de președinte. 

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
La Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a fost descoperită o gaură de 8 miliarde de lei, din cauza deficiențelor de colectare de TVA, a anunțat, vineri, vicepremierul Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă la sediul PSD. „Este normal că au pornit discuții pe toate sectoarele unde Guvernul a descoperit...

Preluat de la EVZ