Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă, oprită din cauza unei 'situații punctuale' de la sistemul de alimentare cu apă ușoară!

SN Nuclearelectrica SA anunță inițierea, de către CNE  Cernavodă, a   manevrelor  de oprire  controlată a Unitatii 2  in aceasta dimineață.

Măsura este  urmare a aparitiei unei situații punctuale la una din liniile de instrumentație a sistemului de alimentare cu apă ușoară, în partea clasică a centralei.

Remedierea situației, conform sistemelor și procedurilor centralei, se poate efectua doar cu reactorul in stare oprita, transmit reprezentanții societății.

SNN estimeaza ca durata opririi in vederea efectuarii lucrarilor de remediere va fi de 72 de ore.

Situatia punctuala si activitatile de remediere a acesteia nu prezinta impact negativ pentru personalul centralei, public și mediul înconjurător, acestea fiind realizate conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă.      

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/unitatea-2-a-centralei-nucleare-de-la-cernavoda-oprita-din-cauza-unei-defectiuni-la-sistemul-de-alimentare-cu-apa-usoara-41508.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/unitatea-2-a-centralei-nucleare-de-la-cernavoda-oprita-din-cauza-unei-defectiuni-la-sistemul-de-alimentare-cu-apa-usoara-41508-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
SN Nuclearelectrica SA anunță inițierea, de către CNE  Cernavodă, a   manevrelor  de oprire  controlată a Unitatii 2  in aceasta dimineață. Măsura este  urmare a aparitiei unei situații punctuale la una din liniile de instrumentație a sistemului de alimentare cu apă ușoară, în partea clasică a centralei. Remedierea situației, conform sistemelor și...

Preluat de la romania ntv