Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale Nuclearelectrica l-a numir joi pe Cosmin Ghiţă în funcţia de director general al companiei, pentru o perioadă provizorie de 4 luni, începând cu data de 2 septembrie.

“Propunerea domnului Cosmin Ghiţă pentru funcţia de director general al SNN, cu mandat provizoriu de 4 luni, a fost realizată de către Comitetul de Nominalizare şi Remunenare, din cadrul Consiliului de Administraţie, întrunit în şedinţă în data de 21.08.2017”, se menţionează într-un comunicat redat de AGERPRES.  Prelungirea mandatului de 4 ani cu încă un mandat provizoriu de 4 luni al actualului director general, Daniela Lulache, expiră la data de 1 septembrie 2017.

Cosmin Ghiţă şi-a luat licenţa la Bates College, Lewiston ME (Statele Unite ale Americii) cu lucrarea “Rolul inegalităţii economice în liberalizarea comerţului din dictaturile bogate în resurse petroliere”. Acesta a lucrat, printre altele, ca şi consilier relaţii publice şi guvernamentale la Chevron România, manager relaţii publice pentru România şi Moldova la Medtronic România, consilier de stat în Aparatul de lucru al prim-ministrului (din aprilie 2017 până în prezent) şi din iunie 2017 a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale a Uraniului.

De asemenea, Acţionarii Societăţii Naţionale Nuclearelectrica au ales, în Adunarea Generală Ordinară de joi, şase membri provizorii în Consiliul de Administraţie al companiei, propuşi de acţionarul majoritar Ministerul Energiei, pentru un mandat provizoriu de 4 luni de zile, începând cu data de 27 august 2017, conform unui raport remis Bursei de valori Bucureşti. Astfel, cei şapte membri ai CA Nuclearelectrica sunt: Iulian-Robert Tudorache, Anton Cristian-Romulus, Gentea Cristian, Elena Popescu, Cezarina-Roxana Banica, Mirel-Alexandru Marcu, Sebastian Gabriel Tcaciuc.

rootstireaActualitate/EsentialEconomie
Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale Nuclearelectrica l-a numir joi pe Cosmin Ghiţă în funcţia de director general al companiei, pentru o perioadă provizorie de 4 luni, începând cu data de 2 septembrie. 'Propunerea domnului Cosmin Ghiţă pentru funcţia de director general al SNN, cu mandat provizoriu de 4 luni,...

Preluat de la EVZ