Statul Islamic a salutat atentatul cu camioneta la Barcelona, soldat cu 15 morţi, şi a îndemnat la noi atacuri în Spania.

În primul său clip de propagandă în limba catalană, publicat miercuri de SITE Intelligence Group, un membru al grupării jihadiste îi prezintă pe autorii atentatului din Barcelona drept „fraţii noştri”, iar altul proferează ameninţări la adresa „creştinilor spanioli” şi promite că ţara se va întoarce în ”teritoriul califatului”, relatează CNN.

12 persoane, în cea mai mare parte marocani, sunt suspectate că făceau parte din celula care a comis atentatele.

Cinci dintre ei au fost ucişi în noaptea de joi spre vineri, alţi doi ar fi murit manipulând explozibile şi un al optulea, Younes Abouyaaqoub, a fost ucis luni, după patru zile de căutări.

Alţi patru au fost arestaţi, între care unul grav rănit într-o explozie care a avut loc miercuri, în casa despre care poliţia presupune că adăpostea un laborator de fabricare a dispozitivelor explozive.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Statul Islamic a salutat atentatul cu camioneta la Barcelona, soldat cu 15 morţi, şi a îndemnat la noi atacuri în Spania. În primul său clip de propagandă în limba catalană, publicat miercuri de SITE Intelligence Group, un membru al grupării jihadiste îi prezintă pe autorii atentatului din Barcelona drept „fraţii...

Preluat de la EVZ