Trei sferturi dintre români nu au încredere în procuratură, conform unui sondaj Avangarde realizat în ultima săptămână la comanda Antenei 3, prezentat miercuri, la o Ediție specială.

Sondajul oferă date incendiare, 88% dintre cei chestionați au răspuns afirmativ și 3% negativ la întrebarea ”Din punctul dumneavoastră de vedere, în România e necesar să existe o lege a răspunderii magistraților?”. Mai mult, la afirmația ”În România, toți cetățenii sunt egali în fața legii”, 61% dintre respondenți nu sunt de acord, arătând că nu au încredere în instituțiile statului, în timp ce doar 36%  au fost de acord cu afirmația.

De asemenea, întrebați dacă ”În România, Parchetele instrumentează corect dosarele penale?”, 73% dintre cei chestionați au spus ”nu”, pentru o marjă de eroare de 3,8%, informează Antena 3.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Trei sferturi dintre români nu au încredere în procuratură, conform unui sondaj Avangarde realizat în ultima săptămână la comanda Antenei 3, prezentat miercuri, la o Ediție specială. Sondajul oferă date incendiare, 88% dintre cei chestionați au răspuns afirmativ și 3% negativ la întrebarea ”Din punctul dumneavoastră de vedere, în România...

Preluat de la EVZ