Procurorii DNA părăsesc pe capete instituția. Astfel, la prima ședință, care va avea loc la sfârșitul lunii august, alți patru procurori au cerut să revină la Parchetele de unde au fost detașați. CSM va soluționa aceste cereri în 29 august.

Secţia pentru procurori din CSM va avea de analizat în prima şedinţă de după vacanţă, cea din 29 august 2017, solicitările făcute de patru procurori de încetare a activităţii la DNA şi de revenire la alte parchete, potrivit luju.ro: Aurelia Claudia Morar-Herlea, Roberta Lia Nicolescu, Nicolae Cristian Savu și Cornelia Alice Jemboiu.

 Aurelia Claudia Morar-Herlea doreşte revenirea la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, Roberta Lia Nicolescu la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, Nicolae Cristian Savu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, iar Cornelia Alice Jemboiu la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova (vezi facsimil).

Ultimele plecări au loc după ce în luna iulie, în doar o săptămână, Laura Kovesi a rămas fără cinci procurori, care nu au mai dorit să lucreze în subordinea ei. Iar numărul celor care au plecat din DNA este mult  mai mare. Pe de altă parte, doi dintre greii procurorilor DNA, fostul șef al secției a doua din Direcția Anticorupție, Doru Țuluș și magistrata Mihaela Iorga, au fost revocați din funcție după ce nu au vrut să mai execute ordinele șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. 

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Procurorii DNA părăsesc pe capete instituția. Astfel, la prima ședință, care va avea loc la sfârșitul lunii august, alți patru procurori au cerut să revină la Parchetele de unde au fost detașați. CSM va soluționa aceste cereri în 29 august. Secţia pentru procurori din CSM va avea de analizat în...

Preluat de la EVZ