Zilele trecute, după ediţiile în italiană şi spaniolă, a apărut la Editura Herder versiunea germană a cărţii Părinte, eu vă iert!, scrisă de Daniel Pittet şi prefaţată de Papa Francisc I. Reamintim că Papa Francisc a luat atitudine acuzând dur abuzurile sexuale. În ceea ce privește ultimul scandal cu care s-a confruntat Biserica Catolică, Papa Francisc a promis că va lua măsuri drastice, însă criticii îl acuză că nu s-a străduit să împiedice astfel de acțiuni.

Actualmente bibliotecar în oraşul Fribourg, unde conduce Asociaţia Rugă şi Mărturisire, retras din preoţie, căsătorit şi tată a şase copii, autorul, pe când avea între 9 şi 13 ani, a fost abuzat de un călugăr capucin elveţian, scriu jurnaliștii de  la dcnews.ro.


Prima carte scrisă de Papa Francisc, va fi, de mâine, în librăriile din România


În prefaţă, Papa Francisc cere iertare pentru faptele similare comise de clerici ai Bisericii Catolice şi nu trece cu vederea sinuciderea unor victime ale acestor abuzuri, spunând: „Aceşti morţi apasă asupra inimii mele, ca şi asupra conştiinţei şi a întregii Biserici (Catolice – n.n.). Familiilor lor vreau să le mărturisesc dragostea mea şi să le cer, cu o infinită umilinţă, iertare”.

PAPA FRANCISC, REACȚIE DURĂ LA ADRESA PREOȚILOR CATOLICI

Reamintim că Papa Francisc a catalogat abuzurile sexuale asupra copiilor săvârșite de preoți catolici drept ”monstruozități” și s-a declarat împotriva lor și a episcopilor care îi apără.


PAPA FRANCISC a răbufnit: ”ABUZURILE SEXUALE ale preoților sunt MONSTRUOZITĂȚI”


Papa, care a reiterat faptul că nu are niciun fel de toleranță pentru astfel de fapte, a fost criticat de victime, care afirmă că Vaticanul ar trebui să ia măsuri mai drastice, nu doar să catalogheze abuzurile drept ”monstruozități, care contravin învățăturilor”, relatează TheGuardian.

Papa a făcut aceste comentarii în prefața unei noi cărți, intitulată: ”Tată, te iert: sunt abuzat, dar nu distrus”, scrisă de elvețianul Daniel Pittet, autor care a fost violat de un preot, când era în vârstă de 8 ani.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Zilele trecute, după ediţiile în italiană şi spaniolă, a apărut la Editura Herder versiunea germană a cărţii Părinte, eu vă iert!, scrisă de Daniel Pittet şi prefaţată de Papa Francisc I. Reamintim că Papa Francisc a luat atitudine acuzând dur abuzurile sexuale. În ceea ce privește ultimul scandal cu...

Preluat de la EVZ