Două românce au evoluat, miercuri noapte, în calificări la US Open și ambele au părăsit întrecerea, învinse în primul tur de sportive din Italia.

Pornită favorită în partidă, Patricia Țig (129 WTA) nu și-a valorificat statutul de cap de serie 19 în fața Georgiei Brescia (206 WTA, 21 ani). Italianca a avut un plus de inspirație într-un prim set extrem de dificil, disputat timp de 73 de minute. Italianca a reușit primul break, însă Paty a răspuns în game-ul imediat următor cu re-break, egalând scorul primului set, 4-4. Românca a avut două mingi de break și set la 6-5 în această manșă inaugurală, însă Brescia nu a cedat și a forțat tiebreak-ului. Iar românca a irosit alte șapte mingi de set și 1-0 în tiebreak. Italianca a recuperat de la 3-6 și a închis setul, cu 13-11.

Efortul depus și-a pus amprenta mai departe în partidă: Patricia a defilat într-un set doi de doar 21 de minute, tranșat cu 6-1, însă cursul jocului s-a schimbat din nou în startul decisivului. Românca și-a pierdut de trei ori consecutiv serviciul, iar Georgia Brescia s-a impus cu 6-2.

Alexandra Cadanțu (162 WTA) a pierdut mult mai categoric duelul său împotriva favoritei 21 a tabloului, Jasmine Paolini (132 WTA). Italianca nu i-a dat nicio șansă: a câștigat primul set în 27 de minute, cu 6-3, iar în al doilea a pus pe tabelă un scor identic, dar în 44 de minute. Cadanțu a pierdut un meci în care, conform statisticii oficiale prezentate de americani pe site-ul turneului, a avut procentaj de 94% la frecvența primului serviciu: nu a folosit serviciul doi decât de trei ori în meci!

Două românce și-au câștigat accesul în turul doi al calificărilor și au misiunea de a trece de sportive care evoluează pe teren propriu. Irina Bara (192 WTA) dă start joc joi seară, în jurul orei 19:30, împotriva Bernardei Pera (146 WTA), iar Mihaela Buzărnescu (133 WTA, cap de serie 22) va juca împotriva americancei Grace Min (166 WTA) – în jurul orei 21:00.

rootstireaActualitate/Esential
Două românce au evoluat, miercuri noapte, în calificări la US Open și ambele au părăsit întrecerea, învinse în primul tur de sportive din Italia. Pornită favorită în partidă, Patricia Țig (129 WTA) nu și-a valorificat statutul de cap de serie 19 în fața Georgiei Brescia (206 WTA, 21 ani). Italianca...

Preluat de la romania ntv