O ieșeancă de etnie romă s-a prezentat, în Decembrie 1993, la Spitalul de Copii „Sf. Spiridon”, din Iași, cu unul ditre cei patru copii ai săi, în vârstă de 12 ani, plin de râie și subnutrit.

Apostrofată de doctorița de gardă pentru halul în care se afla adolescentul, țiganca a recunoscut, cu noșalanță, că ea nu se descurcă singură să le dea de mâncare copiilor săi și că, până de curând, puradeii sugeau de la o cățea lăuză. „Dar, de când a înțărcat cățeii, n-a mai avut lapte nici ea”, a declarat, inocentă, femeia. Deși internat în spital și bine îngrijit și hrănit, băiatul le-a spus medicilor că îi e dor de cățelușa care i-a fost doică.

INFO Rețeaua de corespondenți teritoriali a EVZ, cea mai puternică din România anilor ’90, furniza cele mai interesante știri de Fapt Divers din presa acelor ani.

CV ​Autoarele știrii, Mirela Popa și Carmen Maftei au fost reporteri ai Subredacției EVZ de Moldova, cu sediul la Iași.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O țigancă a recunoscut că o cățea i-a alăptat copiii.

rootstireaActualitate/EsentialMemoria EVZ
O ieșeancă de etnie romă s-a prezentat, în Decembrie 1993, la Spitalul de Copii „Sf. Spiridon”, din Iași, cu unul ditre cei patru copii ai săi, în vârstă de 12 ani, plin de râie și subnutrit. Apostrofată de doctorița de gardă pentru halul în care se afla adolescentul, țiganca a...

Preluat de la EVZ