Cunoscuta fostă AGENT CIA, Valerie Plame Wilson, a lansat o campanie de finanţare participativă pentru a cumpăra acţiunile Twitter. Motivul este şocant, să-i interzică accesul preşedintelui american Donald Trump la instrumentul său favorit de comunicare, relatează AFP.

„Donald Trump a făcut multe lucruri îngrozitoare pe Twitter. Tweeturile sale, care încurajau susţinătorii supremaţiei rasei albe sau care îndemnau la violenţă împotriva jurnaliştilor, fac rău acestei ţări şi locuitorilor săi. Însă ameninţarea Coreei de Nord cu un război nuclear ne face să trecem la o nouă etapă, periculoasă. Contul său trebui închis”, a explicat ea pe platforma de finanţare participativă “GoFundMe”.

Planul său este simplu, dar aproape imposibil de realizat: să strângă miliarde de dolari pentru a cumpăra acţiuni Twitter, apoi să exercite presiuni asupra companiei pentru a suspenda contul preşedintelui.

Lansată săptămâna trecută, campania a generat până miercuri puţin peste 6.000 de dolari. Acţiunile Twitter valorau miercuri 16,77 dolari fiecare pe Wall Street, astfel că valoarea grupului era de 12,37 miliarde de dolari.

Valerie Plame Wilson este o fostă agentă CIA a cărei carieră a fost distrusă după ce soţul său, diplomat, a dezvăluit în 2003 minciunile administraţiei Bush privind ameninţarea reprezentată de Irak.

Administraţia americană a răspuns atunci dezvăluind numele şi funcţia sa, în presă. Dezvăluirea unei identităţi clasificate secret de apărare este o infracţiune federală în Statele Unite. Scandalul Plame-Wilson, în care identitatea agentei CIA, Valerie Plame, a fost data publicităţii de responsabili din cadrul Casei Albe pentru a afecta credibilitatea soţului acesteia, Joe Wilson, fost ambasador SUA  a produs la acea vreme valuri mari. Jurnalistul Bob Woodward – Washington Post, cunoscut pentru dezvăluirile sale despre Watergate, a fost interogat în cadrul  acelei anchetei demarate de justitia americană, care încearca să afle sursele ziariştilor care au făcut cunoscută identitatea lui Valerie Plame şi care astăzi, este pusă pe fapte mare, să cumpere Twitter pentru a-i interzice lui Trump să mai comunice pe această reţea de socializare.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Cunoscuta fostă AGENT CIA, Valerie Plame Wilson, a lansat o campanie de finanţare participativă pentru a cumpăra acţiunile Twitter. Motivul este şocant, să-i interzică accesul preşedintelui american Donald Trump la instrumentul său favorit de comunicare, relatează AFP. „Donald Trump a făcut multe lucruri îngrozitoare pe Twitter. Tweeturile sale, care încurajau...

Preluat de la EVZ