Un comisar șef, acuzat că a cerut mită mii de euro pentru angajări, a fost trimis în judecată de procurorii din Dolj, în urma unei anchete a DGA. Ofițerii anticorupție l-au prins în flagrant pe Marian Șerban, în luna iulie, iar pe parcursul anchetei au descoperit alți oameni păcăliți de comisarul șef de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova.

Comisar șef la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, Marian Șerban este acuzat că a cerut cel puțin 9.000 de euro de la doi craioveni cărora le-a promis că îi angajează ca agenți în pușcăria la care lucra ca ofițer operativ. Unui al treilea bărbat i-a promis că îl angajează ca șofer și i-a cerut alți 5.000 de euro ca să îl angajeze ca șofer la penitenciar.

În realitate, ofițerul avea datorii la bănci, așa cum reiese, de altfel, din declarațiile sale de avere și a apelat la naivitatea victimelor cărora le-a cerut bani pentru angajare. Oficiali din rândul anchetatorilor au dezvăluit, pentru „Evenimentul zilei”, că cei trei craioveni păcăliți l-au cunoscut pe comisarul șef într-un cerc de prieteni comuni, în cursul anului trecut. Cel căruia i-a promis postul de șofer i-a dat lui Marian Șerban 4000 de euro, din cei 5000 cât i se ceruse. Prima tranșă de 3000 de euro i-a dat-o în luna august a anului 2016. Apoi, i-a mai dat câte 500 de euro, în alte două tranșe, până în luna mai 2017. Înainte să îi dea încă 1000 de euro comisarului șef, omul, sătul să mai aștepte, a apelat la ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție Dolj. Polițiștii anticorupție au sesizat, la sfârșitul lunii mai,  Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Procurorii au dispus organizarea unei acţiuni de prindere în flagrant. Astfel, pe 5 iulie 2017, Marian Șerban s-a întâlnit cu denunțătorul, în parcarea unui supermarket, din Craiova. Ofițerii DGA l-au prins în mașina personală, acolo unde comisarul șef număra cei 1000 de euro primiți.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj , Marian Șerban a fost pus sub acuzare pentru trafic de influenţă, iar procurorul de caz a dispus reţinerea lui pe o perioadă de 24 de ore pe bază de ordonanţă. Ulterior, comisarul șef a fost prezentat Tribunalului Dolj  care a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 de zile, măsură menţinută şi la Curtea de Apel Craiova.

În timpul cercetărilor din acest caz, polițiștii DGA au mai descoperit alți doi olteni păcăliți de comisarul șef. Cei doi i-au dat, în cursul anului 2016, 5000 și, respectiv, 4000 de euro, în baza promisiunilor că îi ajută să se angajeze ca agenți în penitenciarele Craiova și Caracal.

Astfel, în urma denunțurilor celor trei, comisarul șef arestat a fost trimis în judecată de procurori pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă şi o infracţiune  de înşelăciune.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Un comisar șef, acuzat că a cerut mită mii de euro pentru angajări, a fost trimis în judecată de procurorii din Dolj, în urma unei anchete a DGA. Ofițerii anticorupție l-au prins în flagrant pe Marian Șerban, în luna iulie, iar pe parcursul anchetei au descoperit alți oameni păcăliți...

Preluat de la EVZ