Compania Energy Transfer Parteners LP a dat marţi în judecată Greenpeace şi alte ONG-uri de mediu. Acuzaţiile au indicat iniţierea unei campanii de „eco-terorism” pentru blocarea proiectului Dakota Acces Pipline, care a generat multe reacţii negative din partea localnicilor.

Operatorul conductei a menţionat că Greenpeace, Erath First şi alte ONG-uri „verzi” au fost implicate în „acte de terorism”, pentru a solicita donaţii şi pentru a opri construcţia conductei, în asemena fel ei provocând pierderi în „relaţiile lor de bussines şi financiare”. Compania ETP a afirmat că publicitatea negativă îi aduce pierderi de miliarde de dolari.

Reprezentantul companiei a precizat că ecologiştii au abordat liderii tribului indigen Standing Rock Sioux şi i-au convins să li se alăture în demersul lor. Acest efort a blocat construcţia conductei mai multe luni.Compania Energy Transfer este reprezentată în acest caz de firma de avocatură Kasowitz Benson Torres and Friedman, în care unul dintre membrii fondatori este  Marc Kasowitz, avocatul preşedintelui SUA, Donald Trump.

Ecologiştii de la Greenpeace au afirmat că firma lui Kasowitz le atacă ONG-ul a doua oară, primul caz fiind unul de defăimare. Avocatul Greenpeace SUA,  Tom Wetterer, afirmă că “sistemul juridic a fost abuzat pentru a închide gura ecologiştilor”.

Proiectul Dakota Access Pipeline are un cost total de 3,8 miliarde de dolari, va avea o lungime  de 1.886 km şi are ca scop mutarea transportului de carburanţi de pe calea ferată în conductă.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Greenpeace are probleme. Acuzaţii de eco-terorism.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Compania Energy Transfer Parteners LP a dat marţi în judecată Greenpeace şi alte ONG-uri de mediu. Acuzaţiile au indicat iniţierea unei campanii de „eco-terorism” pentru blocarea proiectului Dakota Acces Pipline, care a generat multe reacţii negative din partea localnicilor. Operatorul conductei a menţionat că Greenpeace, Erath First şi alte ONG-uri...

Preluat de la EVZ