Fondatorul uneia dintre cele mai puternice companii auto a trăit între două familii, și-a pierdut un băiat, și a fost acuzat din cauza deceselor piloților de la Scuderia care-i poartă numele.

Unul dintre cele mai respectate branduri auto din istorie, Ferrari, a fost, la începutul secolului XX, doar un vis. Nebunia unui tânăr italian, care iubea viteza, dar nu prea avea cu ce să-i forțeze limitele. Enzo Ferrari s-a născut în 1898, la Modena, într-o familie de condiție medie din „Cizmă”. „Vreau ca într-o zi să fac cea mai rapidă mașină din lume”, le-a spus puștiul părinților, într-o zi. „Enzo, până atunci trebuie să te ții de școală”, a fost replica Adalgisei Ferrari, mama tânărului visător.

Într-o epocă în care automobilele erau ciudățenii la care aveau acces doar capetele încoronate, Enzo a fost sedus iremediabil de lumea sporturilor cu motor, după ce a participat ca spectator la o cursă celebră, organizată la Bologna.

S-a lovit cu un ciocan, ca să nu fie înrolat

Însă, timpurile erau nepotrivite pentru visat. Începutul Primului Război Mondial aduce mari frământări și în familia Ferrari. Alfredo jr, băiatul cel mare pleacă pe front, iar Enzo se lovește peste mâna stângă cu un ciocan, pentru a fi declarat inapt. În 1916, tânărul își pierde și tatăl și fratele, ambii fiind răpuși de o gripă care a făcut ravagii în acei ani. Rămas doar cu mama sa, Enzo și-a concretizat pasiunea pentru mașini, s-a angajat inginer la Alfa Romeo și a devenit pilot de curse.

„Eu o să fiu celebru într-o zi”

În această perioadă, italianul s-a îndrăgostit fulgerător de Laura Garello, pe care a cerut-o de soție la scurt timp după ce a cunoscut-o. „Deocamdată nu prezinți nimic concret. Cine ești tu? Ce slujbă ai?” a întrebat tatăl fetei. „Eu o să fiu celebru într-o zi și o să am și mulți bani”, a venit răspunsul. Pentru Laura, Enzo a renunțat la curse, iar decizia l-a ajutat să se concentreze pe marele proiect. Înființarea unei uzine cu o linie proprie de producție a mașinilor de curse. Mai întâi a bătut la ușa celor de la Fiat, cărora le-a propus să-i dea în grijă segmentul mașinilor de sport. A fost reufzat, pentru că nu prezenta nimic concret în afara discursului înflăcărat.

Apoi, Enzo a dat o mare lovitură mareul producător auto. El l-a convins pe Vittorio Jano să i se alăture noului proiect, finanțat în mare măsură și de Alfa Romeo. Așa au fost puse bazele Scuderiei Ferarri, la finalul anilor ,20. În 1965, Jano avea să-și pună capăt zilelor, după ce a aflat că suferă de cancer.

Răpus de distrofie musculară

În acest timp, Enzo duce o viață personală agitată. O cunoaște pe Lina Lardi, cu care dezvoltă o relație pasională și paralelă cu cea de familie. În 1933, soția sa dă naștere unui băiat, botezat Alfredo și alintat Dino.

Copilul dovedește abilități pentru mecanică și este trimis de tatăl său în atelierele Ferrari, pentru a învăța secretele inginerilor care dădeau naștere teribilelor motoare. Însă, tânărul se îmbolnăvește de distrofie musculară și moare la vârsta de 24 de ani, în 1956. După încheiera celui de-Al Doilea Război Mondial, afacerea ia amploare, dar fondatorul are mari probleme mediatice, din cauza deceselor înregistrate de piloții săi de curse (7 între 1950-1960). „Nimeni nu îi obligă să facă asta”, s-a apărat Enzo. Declinul începe în 1963, atunci când italianul negociază cu reprezentanții Ford vânzarea Ferrari.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/ferrari-emblema.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/ferrari-emblema-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialAlte sporturi
Fondatorul uneia dintre cele mai puternice companii auto a trăit între două familii, și-a pierdut un băiat, și a fost acuzat din cauza deceselor piloților de la Scuderia care-i poartă numele. Unul dintre cele mai respectate branduri auto din istorie, Ferrari, a fost, la începutul secolului XX, doar un vis....

Preluat de la EVZ