Liviu Dragnea a reacționat la reacțiile apărute în mediul public după modificările anunțate la legile justiției. Președintele PSD a trimis săgeți către președinteel Klaus Iohannis.

După ce miercuri au fost noi proteste în fața Guvernului, Dragnea a apelat la calm și o mai atentă analiză. “Sincer, nu am inteles impotriva a ce protesteaza. Marea problema, ca am inteles ca foarte multi sunt suparati ca in acest set de principii exista si propunerea ca numirea procurorilor sefi sa nu mai fie facuta de presedinte, ci de CSM. E un punct de vedere, eu n-am fost in strada, cu toate ca si eu am avut acelasi punct de vedere.

Eu in toamna am spus ca nu sunt de acord cu proiectul lui Popescu Tariceanu, sustinand tot ideea ca raman trei entitati pe acest circuit de numire, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ma napustesc pe un om care a enuntat niste principii. Este doar inceputul unui proces care nu va fi simplu, un proces legislativ, constitutional si democratic.

Eu nu mi-am schimbat viziunea dupa o jumatate de ora dupa ce am vazut conferinta de presa. Mi-am spus un punct de vedere atunci. Niciun ministru nu e robot, oamenii sunt membrii Guvernului, au puncte de vedere, cred in ele, le sustin, le argumenteaza. In perioada urmatoare fiecare trebuie sa spuna argumente si contraargumente, dar intr-un mod civilizat.

Noi trebuie sa facem eforturi sa avem capacitatea, in aceasta tara, sa gestionam dezbateri civilizate, nu cu patima si nu aparand interese personale, care practic sunt si temporare”, a declarat Dragnea, joi, la Neptun.

“Nu  înțeleg ce e cu atâta agitație. Ieri au fost prezentate niste principii, niste propuneri, nici macar nu au aparut proiectele de lege. E cale lunga, am inteles ca o sa le trimita la CSM pentru aviz, dupa care o sa ajunga in Parlament unde o sa se dezbata. Nu trebuie omorat un om pentru ca are  niste propuneri, nu e vorba nici de ordonanta, nici de lege promulgata si publicata. Mie mi se pare ca s-au grabit toti, inclusiv presedintele”, a spus Dragnea.

Dragnea avertizează că anunțul făcut de ministrul Justiției nu presupune și punerea în aplicare a schimbărilor anunțate. “Eu nu reactionez imediat in situatii de genul asta. Noi vorbim aici de propuneri care vor deveni doar proiecte de legi” a mai spus Dragnea, adaugand ca cei care se exprima deja au o “abordare ori pur personala ori superficiala”. “Mai este cale lunga pana cand vor fi adoptate”, a completat liderul PSD.   “Nu am inteles foarte bine supararea dlui presedinte, este vorba de niste principii, nici nu vreau sa ma pronunt. Eu propun sa fim mai calmi si sa asteptam proiectele de legi. Eu nu dau un cec in alb, astept sa vad proiectele de legi. O sa ne gandim foarte serios. Pe dl ministru il sustin, ii sustin expertiza” a mai spus liderul PSD.  

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Liviu Dragnea a reacționat la reacțiile apărute în mediul public după modificările anunțate la legile justiției. Președintele PSD a trimis săgeți către președinteel Klaus Iohannis. După ce miercuri au fost noi proteste în fața Guvernului, Dragnea a apelat la calm și o mai atentă analiză. 'Sincer, nu am inteles impotriva...

Preluat de la EVZ