Comisia Europeană cere explicații din partea României, insistând că este esențială combaterea corupției!

Comisia Europeană a cerut, astăzi, explicații din partea Guvernului României în legătură cu propunerile de reformă din domeniul justiției, insistând că este esențial ca progresele înregistrate de București în combaterea corupției să fie ireversibile.

“Solicităm autorităților române proiectul de lege și explicații suplimentare”, anunță Comisia Europeană, conform site-ului agenției Reuters.

“Ireversibilitatea progreselor înregistrate de România în acțiunile de combatere a corupției din ultimii zece ani este esențială pentru Comisia Europeană”, insistă instituția.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, miercuri, că noile legi ale justiției prevăd modificarea procedurii numirilor la Ministerul Public, fiind vorba de toate funcțiile, fie că este vorba despre procurorul general, adjunct sau șeful DIICOT. Toader a anunțat că decizia trebuie luată de Secția pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), la propunerea ministrului Justiției. “La Ministerul Public, toate funcțiile, fie că e procuror general, adjunct, șef la DIICOT, la DNA, adjuncții dânșilor, să decidă Secția pentru Procurori în baza aceluiași principiu din cadrul CSM, la propunerea ministrului Justiției, pe baza unei proceduri transparente, procurori care la rândul lor trebuie să aibă zece ani de vechime efectivă în funcția de procuror. Ce apare modificat aici? Faptul că decide Secția pentru Procurori, faptul că propunerea vine de la ministrul Justiției”, a declarat Tudorel Toader.

În prezent, procurorul general al României, prim-adjunctul și adjunctul acestuia, procurorul-șef DNA, adjuncții acestuia, procurorii-șefi de secții ai acestor Parchete, precum și procurorul-șef al DIICOT și adjuncții acestuia sunt numiți de către președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/comisia-europeana-cere-explicatii-din-partea-romaniei-insistand-ca-este-esentiala-combaterea-coruptiei-41538.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/comisia-europeana-cere-explicatii-din-partea-romaniei-insistand-ca-este-esentiala-combaterea-coruptiei-41538-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Comisia Europeană a cerut, astăzi, explicații din partea Guvernului României în legătură cu propunerile de reformă din domeniul justiției, insistând că este esențial ca progresele înregistrate de București în combaterea corupției să fie ireversibile. 'Solicităm autorităților române proiectul de lege și explicații suplimentare', anunță Comisia Europeană, conform site-ului agenției Reuters. 'Ireversibilitatea...

Preluat de la romania ntv