O întâmplare ciudată din Cuba a atras atenţia presei internaţionale. Mai mulţi diplomaţi canadieni şi americani au acuzat afecțiuni ale sistemului nervos central. Conform primelor informaţii, în prezent se încearcă să se stabilească dacă diplomații au fost victimele unor atacuri cu unde sonore.

În urma celor întâmplate, unii diplomați americani și-au întrerupt misiunile în Cuba. O purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat de la Washington, Heather Nauert, a confirmat recent că incidentele fac obiectul unor investigații. Şi autorităţile de la Havana efectuează la rândul lor o anchetă legată de aceste întâmplări neobişnuite, dar Guvernul a informat că nu ar permite niciodată folosirea teritoriului cubanez pentru acțiuni împotriva personalului diplomatic.

Doi diplomați cubanezi au fost expulzați din SUA după aceste incidente. Primele rapoarte despre afectarea diplomaţilor americani au apărut în urmă cu 6 luni şi tot de atunci au fost evacuați din Havana mai mulți cetățeni americani. Unii dintre ei au primit proteze auditive.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
O întâmplare ciudată din Cuba a atras atenţia presei internaţionale. Mai mulţi diplomaţi canadieni şi americani au acuzat afecțiuni ale sistemului nervos central. Conform primelor informaţii, în prezent se încearcă să se stabilească dacă diplomații au fost victimele unor atacuri cu unde sonore. În urma celor întâmplate, unii diplomați americani...

Preluat de la EVZ