Polițiștii români au prins în flagrant delict un bărbat care primea 1.200 de euro de la o persoană pe care o șantaja cu violențe.

Astfel, în cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul I.P.J. Mureș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au surprins în flagrant delict un băbat, de 27 de ani, din Petelea, în timp ce primea 1.200 de euro de la o persoană pe care ar fi determinat-o, prin amenințări, să-i plătească dobânda pentru o sumă de bani împrumutată.

Din cercetările efectuate în cauză au reieșit indicii că persoana respectivă ar fi împrumutat, în urmă cu trei luni, 350 de euro părții vătămate, cu o dobândă de 100%, iar pentru recuperarea acestora ar fi recurs la amenințări și acte de violență asupra victimei și membrilor familiei sale.

Concomitent cu momentul realizării flagrantului, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la locuința persoanei bănuite de comiterea infracțiunii de șantaj.

În urma acestei activități, polițiștii au identificat și ridicat 11.000 de euro, 8.000 de lei, precum și înscrisuri privind sume de bani datorate de diferite persoane.

La data de 23 august a.c., față de persoana în cauză a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin să o prezinte instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă,

arată Poliția Română

rootstireaActualitate/Esential
Polițiștii români au prins în flagrant delict un bărbat care primea 1.200 de euro de la o persoană pe care o șantaja cu violențe. Astfel, în cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul I.P.J. Mureș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, cu suportul de specialitate...

Preluat de la romania ntv