Omul de afaceri Beny Steinmetz, arestat săptămâna trecută, se confruntă acum cu noi acuzații legate de o plată frauduloasă pentru o tranzacție imobiliară din România, cu un surplus de numerar oferit pe post de mită.

Poliția suspectează că 6 milioane de euro au fost utilizați ca mită de Beny Steinmetz pentru tranzacțiile în care fusese implicat. Poliția deține o mărturie bazată pe suspiciunea că o afacere frauduloasă în domeniul imobiliar din România a inclus transferul unor fonduri destinate mitei, inclusiv 1,5 milioane de euro către soția fostului președinte al Guineei. Steinmetz neagă suspiciunile și afirmă că toate tranzacțiile sale au fost legale și corecte. Steinmetz a fost plasat în arest la domiciliu pentru 15 zile, vinerea trecută.

Miliardarul Beny Steinmetz, după eliberare: “Luptă împotriva unei conspirații condusă de Soros.”

Tal Silberstein a fost arestat pentru că este prietenul lui Beny Steinmetz

Anchetatorii suspectează că un contract fictiv de achiziție a unui teren pentru 9 milioane de euro a finanțat plățile de mită ale lui Steinmetz. Potrivit informațiilor, una dintre înțelegeri are de a face cu achiziționarea de terenuri de la o personalitate foarte importantă din comunitatea de afaceri a Israelului, în valoare de 3 milioane de euro în acel an. Anchetatorii cred că terenul a fost apoi “cumpărat” pentru 9 milioane de euro, iar diferența de 6 milioane se presupune că a servit ca bani pentru mituirea unor persoane din întreaga lume, care au primit fonduri la ordinul lui Steinmetz.

Miliardarul Beny Steinmetz și Tal Silberstein AU FOST ELIBERAŢI. Lovitură de graţie în Israel. Breaking news!

Miliardarul Beny Steinmetz are ACUZAŢII DURE: „SUNT ŢINTA LUI SOROS. E un dosar politic!” Informaţii-bombă despre LEGĂTURA CU ROMÂNIA

„Această tranzacție imobiliară este complet legitimă și nici existența ei, nici valoarea ei nu sunt sub nici o dezbatere”, a declarat avocatul Doron Rosenblum, care îl reprezintă pe Steinmetz. „Domnul Steinmetz subliniază încă o dată că în afacerea sa nu se găsesc greșeli, iar scopul unic al arestului este de a acoperi faptul că afacerea Guinea, care a fost investigată acum opt luni, nu a fost niciodată dovedită în vreun fel.”

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Omul de afaceri Beny Steinmetz, arestat săptămâna trecută, se confruntă acum cu noi acuzații legate de o plată frauduloasă pentru o tranzacție imobiliară din România, cu un surplus de numerar oferit pe post de mită. Poliția suspectează că 6 milioane de euro au fost utilizați ca mită de Beny Steinmetz...

Preluat de la EVZ