Polițiștii sunt pe urmele unei grupări de femei hoațe care umblă din casă în casă în căutarea de bani și bijuterii. Până acum, au fost sesizate furturi de pe raza a patru județe, dar autoritățile au informații că au făcut victime și în alte părți ale țării. Șase infractori au fost prinși, dar alții sunt în libertate.

O grupare de femei hoațe umblă cu mașinile prin țară și merge din casă în casă, în căutare de bani și bunuri. Polițiștii au luat urma infractoarelor și a complicilor bărbați după ce mai mulți oameni din județele Brașov, Prahova, Buzău și Ialomița au reclamat furturi de bani și bijuterii din case.

Cei care au reușit să pună mâna pe șase dintre infractori, cinci femei și un bărbat, au fost polițiștii din Brașov, cu ajutorul ofițerilor de la Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române. Oamenii legii i-au prins în trafic, miercuri, în timp ce hoațele și bărbatul care conducea mașina, plecau de la o locuință din care furaseră. În autovehiculul cu care se deplasau au fost descoperite bijuterii și bani, care ar fi fost sustrași de la persoanele vătămate.

Din datele furnizate de Inspectortatul de Poliție al Județului (IPJ) Brașov reiese că, în perioada iulie –august a.c., infractorii s-au deplasat în mai multe județe din țară, cu două autoturisme, în fiecare călătorind câte 5-6 pasageri, un bărbat însoțit de femei. „Sub diferite pretexte, vizând preponderent persoane în vârstă, membrii grupării ar fi pătruns în curțile unor locuințe, atât din mediul rural, cât și din mediul urban, iar după ce ar fi distras atenția proprietarilor, ar fi sustras bani și bunuri de valoare”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Gabriela Dinu.

Infractoare din Craiova

Oficiali din Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov au dezvăluit, pentru Evenimentul zilei, că hoții prinși în flagrant de polițiști sunt din Craiova. Cei reținuți sunt: Ecaterina Chirciu, de 58 de ani, Monica Chirciu, de 39 de ani, Lorena Mărgel, de 42 de ani, Elena Văduva, de 45 de ani, Iollanda Velcu, de 49 de ani și Ion Petrache, de 52 de ani, bărbatul fiind cel care conducea mașina cu hoațe. „Au fost reținuți pentru 24 de ore pentru furt și complicitate la furt. Din probatoriul administrat în cauză s-a probat săvârșirea de infracțiuni pe raza județelor Brașov, Ialomița și Buzău”, a declarat, pentru Evenimentul zilei, procuror Mădălina Răducu, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Bătrânii, victime sigure

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Polițiștii sunt pe urmele unei grupări de femei hoațe care umblă din casă în casă în căutarea de bani și bijuterii. Până acum, au fost sesizate furturi de pe raza a patru județe, dar autoritățile au informații că au făcut victime și în alte părți ale țării. Șase infractori...

Preluat de la EVZ