Sfântul Mucenic Eutihie, de loc din Sevastopolul Palestinei, a fost ucenicul Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan și al Sfântului Apostol Pavel.

Deși nu a făcut parte nici dintre Cei 12, nici dintre Cei 70, Eutihie a fost numit și el apostol, pentru râvna sa. A străbătut multe țări, împreună cu Ioan și Pavel, sau singur, făcând numeroase minuni. Astfel, chinuit de păgâni, din trupul său a curs mir; aruncat în foc, s-a pornit din senin ploaie mare, care a stins văpaia; dat spre mâncare fiarelor, acestea s-au îmblânzit. Adus de la Efes în locurile sale natale, la Sevastopol, Sfântul Eutihie a fost ucis prin tăiere cu sabia.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Al 71-lea Apostol | SFÂNTUL ZILEI.

rootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Sfântul Mucenic Eutihie, de loc din Sevastopolul Palestinei, a fost ucenicul Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan și al Sfântului Apostol Pavel. Deși nu a făcut parte nici dintre Cei 12, nici dintre Cei 70, Eutihie a fost numit și el apostol, pentru râvna sa. A străbătut multe țări, împreună cu...

Preluat de la EVZ