95 de cadre didactice s-au înscris pentru cele 29 de posturi vacante din inspectoratele școlare

Ministerul Educației a anunțat că 95 de cadre didactice s-au înscris pentru cele 29 de posturi de conducere rămase libere de la nivelul inspectoratelor școlare generale, inclusiv pentru cele 13 locuri de inspectori generali rămase vacante după revocările făcute de ministrul Liviu Pop.

Urmare a apelului lansat de Ministerul Educației Naționale în vederea organizării selecției pentru ocuparea, în anul școlar 2017-2018, a 29 funcții de conducere vacante sau temporar vacante din inspectoratele școlare județene, s-au înscris 95 de cadre didactice. La finalizarea procedurii de selecție, numirile vor fi aprobate prin ordin de ministru, iar mandatele vor avea caracter temporar – până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2017-2018. Ministerul Educației Naționale va face publică lista tuturor cadrelor didactice care, în anul școlar 2017-2018, vor ocupa aceste funcții“, reiese din comunicatul de presă transmis de către Ministerul Educației.

Cele 29 de funcții de conducere vacante sau temporar vacante sunt următoarele: 14 funcții vacante de inspector școlar general din inspectoratele școlare județene: Arad, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Ialomița, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Olt, Sibiu, Tulcea, Vrancea; o funcție temporar vacantă de inspector școlar general la ISJ Brașov; 12 funcții vacante de inspector școlar general adjunct din inspectoratele școlare județene: Alba-1, Arad-1, Botoșani-1, Gorj-1, Giurgiu-1, Harghita-1, Mureș-1, Olt-2, Teleorman-1, Tulcea-1 și Vrancea-1; 2 funcții temporar vacante de inspector școlar general adjunct la ISJ Sălaj și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Aceste funcții pot fi ocupate de cadre didactice care, conform prevederilor din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: sunt titulare în învățământ, au absolvit studii universitare cu diplomă de licență, au gradul didactic I sau titlul științific de doctor și sunt membre ale corpului național de experți în management educațional“, mai reiese din comunicatul instituției.

Ministerul Educației a revocat din funcție, vinerea trecută, șefii a 13 inspectorate școlare. Ministerul Educației a explicat că decizia a fost luată după ce au fost efectuate mai multe controale la inspectoratele școlare din toată țara. Unii dintre cei demiși amenință că vor da în judecată instituția.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/95-de-cadre-didactice-s-au-inscris-pentru-cele-29-de-posturi-vacante-din-inspectoratele-scolare-41514.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/95-de-cadre-didactice-s-au-inscris-pentru-cele-29-de-posturi-vacante-din-inspectoratele-scolare-41514-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Ministerul Educației a anunțat că 95 de cadre didactice s-au înscris pentru cele 29 de posturi de conducere rămase libere de la nivelul inspectoratelor școlare generale, inclusiv pentru cele 13 locuri de inspectori generali rămase vacante după revocările făcute de ministrul Liviu Pop. 'Urmare a apelului lansat de Ministerul Educației...

Preluat de la romania ntv