Italia se confruntă cu probleme în ceea ce priveşte vaccinarea obligatorie. De exemplu la Milano, astăzi, sunt cel puţin 4.342 de copii care nu pot fi admişi în grădiniţe şi creşe dacă nu sunt vaccinaţi. Asta înseamnă 7% din totalul de născuţi între 2012 şi 2016. Este consecinţa decretului ministrului Sănătăţii, Beatrice Lorenzin, care s-a transformat în lege din 28 iulie.

Timpul este scurt, mamele şi taţii  trebuie să decide pentru a întra în normalitate până pe 10 septembrie. Unităţile sanitare vor fi obligate să trimită atenţionări familiilor care nu sunt în regulă în privinţa vaccinării propriilor copii.

Maşinăria birocratică de pus pe picioare e foarte complexă. Există riscul creării de haos şi este de preferat ca acesta să fie prevenit. Cât vor aştepta familiile să se convingă să-şi vaccineze copiii, ştiind că legea îi obligă? Într-o situaţie deloc plăcută se află şi cei aproape 9.000 de înscrişi în clasa pregătitoare, aflaţi în acest moment fără profilaxie şi ai căror părinţi vor fi obligaţi conform legii Lorenzin să suporte sancţiuni pecuniare, cu sume între 100 şi 500 de euro.

Pentru părinţi mai este de rezolvat o chestiune: aceea de a demonstra şcolii, grădiniţei, creşei, că situaţia copiilor lor este în regulă. Pentru a scăpa de griji, aceştia pot accesa un site care le explică paşii de urmat. În orice caz, scutirea de vaccinare poate fi temporară, dar până pe 10 martie 2018 va trebui prezentat certificatul eliberat de un medic,  de o unitate sanitară, printr-un act în toată regula.  Sancţiunea stinge obligativitatea vaccinării, dar nu permite frecvenţa în sistemele de servicii educative atât publice cât şi private, nu numai în anul când a fost verificată lipsa vaccinării, ci şi în anii succesivi. Cu excepţia cazului când părintele prezintă dovada intrării în legalitate, titrează Corriere della sera.

Tag-uri: vaccinarea, obligatorie, Milano, Italia, creşe, grădiniţe, lege, Beatrice Lorenzin, ministrul Sănătăţii

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaccinarea OBLIGATORIE: Din toamnă copiii NU pot fi admişi în grădiniţe şi creşe dacă nu sunt în regulă.

evz.ro

libertatea.ro

rtv.net

wowbiz.ro

b1.ro

cancan.ro

infoactual.ro

unica.ro

fanatik.ro

dcnews.ro

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/button-share-2.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/button-share-2-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Italia se confruntă cu probleme în ceea ce priveşte vaccinarea obligatorie. De exemplu la Milano, astăzi, sunt cel puţin 4.342 de copii care nu pot fi admişi în grădiniţe şi creşe dacă nu sunt vaccinaţi. Asta înseamnă 7% din totalul de născuţi între 2012 şi 2016. Este consecinţa decretului...

Preluat de la EVZ