Accident grav petrecut între un tren de persoane și un TIR încărcat cu grâu. Șase persoane au fost rănite.

UPDATE. CFR Călători a venit cu precizări despre accidentul din localitatea vâlceană.

“În această seară, în zona Câineni-Cornetu, un tir s-a prăbușit de pe șosea intrând în gabaritului căii ferate. În jurul orei 20.55, trenul Regio 2464, Podu Olt – Băbeni, a intrat în coliziune cu tirul, la o curbă după stația Câineni, și a deraiat. În tren, în afară de personalul feroviar, se mai aflau 4 pasageri. Aceștia sunt preluați de mijloace auto, puse la dispoziție de companiile feroviare, și sunt transportați la destinație. Până la eliberarea liniei curente se va asigura, de asemenea, transbordarea pasagerilor cu mijloace auto de la trenurile afectate. La locul incidentului a ajuns ambulanța SMURD care a preluat un călător rănit și pe mecanicul de locomotivă. Echipe feroviare de la Siguranța Circulației CFR Călători și CFR Infrastructură se deplasează la fața locului.”

Şase persoane au fost rănite miercuri seara, în localitatea vâlceană Câineni, după ce un autotren încărcat cu grâu a intrat pe calea ferată şi a fost lovit de un tren de pasageri al cărui vagon s-a răsturnat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Octavian Fulger. 

El a spus că în urma coliziunii dintre tirul încărcat cu grâu şi trenul de călători au fost rănite uşor şase persoane.  “La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale SMURD, două ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea şi o autospecială pentru descarcerare. Şase persoane au fost rănite uşor – şoferul tirului şi cinci pasageri din tren”, a precizat Octavian Fulger pentru Agerpres.  Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean de Poliţie (IPJ) Vâlcea, şoferul tirului ar fi adormit la volan.  Accidentul a avut loc în satul Robeşti, din localitatea vâlceană Câineni.  “După primele cercetări, se pare că şoferul unui tir a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, apoi a rulat pe o păşune, oprindu-se pe calea ferată, moment în care a fost lovit de un tren regio (vagon autopropulsat). Vagonul, în care se aflau 7-8 persoane, s-a răsturnat. Toate persoanele au fost scoase din vagon. Unul dintre pasagerii din tren este posibil să fie rănit mai grav”, au anunţat reprezentanţii IPJ Vâlcea.   

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Accident grav petrecut între un tren de persoane și un TIR încărcat cu grâu. Șase persoane au fost rănite. UPDATE. CFR Călători a venit cu precizări despre accidentul din localitatea vâlceană. 'În această seară, în zona Câineni-Cornetu, un tir s-a prăbușit de pe șosea intrând în gabaritului căii ferate. În jurul...

Preluat de la EVZ