Trump este extrem de furios şi sancţionează entităţi ruse şi chineze deoarece colaborează cu Coreea de Nord”. Ministerul de Finanţe al SUA a anunţat adoptarea de sancţiuni împotriva unor companii şi oameni de afaceri chinezi şi ruşi, printre care companiile chineze Dandong Rich Earth Trading şi Mingzheng International, apoi Gefest-M LLC şi directorul său Ruben Kirakosian.

Entităţile lovite de sancţiuni sunt acuzate că fac în continuare afaceri cu Phenianul cu toate interdicţiile puse de Naţiunile Unite, favorizând astfel progresul programului nuclear şi de rachete al regimului lui Kim Jong-un.

Au fost luate la ţintă în mod special unele firme chineze care recent au ajuns la acorduri cu guvernul nord coreean pentru achiziţionarea şi vânzarea de cărbune, petrol şi alte resurse minerale. La ţintă mai sunt şi alte firme care au furnizat servicii bancare regimului de la Phenian făcând astfel posibile tranzacţii financiare.

”Statele Unite trebuie să corecteze imediat eroarea de a sancţiona firmele chineze din Coreea de Nord”, în acest fel dă Pekinul replica la noile măsuri anunţate de americani, prin declaraţia purtătorului de cuvânt de pe lângă ambasada chineză de la Washington. Şi Rusia atenţionează SUA după noile sancţiuni: ”Începem să lucrăm la măsuri de represalii, care sunt inevitabile în această situaţie”, afirmă ministrul adjunct de Externe rus, Serghei Rybakov.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Trump este extrem de furios şi sancţionează entităţi ruse şi chineze deoarece colaborează cu Coreea de Nord''. Ministerul de Finanţe al SUA a anunţat adoptarea de sancţiuni împotriva unor companii şi oameni de afaceri chinezi şi ruşi, printre care companiile chineze Dandong Rich Earth Trading şi Mingzheng International, apoi...

Preluat de la EVZ