Președintele Franței, Emmanuel Macron, beneficiar în Hexagon al unei Operații de tip Nicușor Dan – președinte, infinit mai inteligentă decît cea meșterită în România de sergenții majori mesianici, vine în vizită la București.

Cum îi stă bine unei țări care a fost tot timpul o bilă pe care Marele Puteri, zise și garante, au rostogolit-o cum au vrut ele pe suprafața geopoliticii, vizita a luat la noi înfățișarea unei sărbători naționale, amintind mult de cea stîrnită în Bordeienii lui Sadoveanu de venirea boierului, împreună cu cucoana, la cei trăitori prin găuri ca de șobolani dintr-o lume în care erau trinuri și căși peste căși.

Presa noastră, supusă procesului istoric de fanariotizare, e gata să pîndească fiecare scărpinat al Oaspetelui, alintat drept Înalt, nu chiar ca Donald Trump sau Angela Merkel, dar oricum și el Înalt, pentru a deosebi în el o nouă dovadă că România e – vorba lui Klaus Iohannis- un aliat de încredere și al Franței, cum e, în funcție de cine ne cheamă la ordine, și al SUA, și al Angliei și al Germaniei, ba chiar și al Luxemburgului.

Pentru ce vine la București președintele Franței?

Pentru a ne da o mînă de ajutor în construirea de școli, de autostrăzi, de căi ferate sau măcar în instalarea de WCuri publice în București, astfel încît bucureștenii, cu excepția Gabrielei Firea, să nu mai apeleze la boscheți?

Pentru a ne garanta că vom intra în fine în Schengen?

Pentru a ne da vestea că investițiile franceze în România vor crește?

Nici vorbă de așa ceva într-o țară care are nevoie, mai mult ca niciodată, de un salt în lumea civilizată, de un brînci pentru a recupera cît de cît decalajul față de Occident.

Potrivit tuturor informațiillor de pînă acum, Emmanuel Macron vine în România ca să ne vîre pe gît, contra cost, armament de producție franceză, astfel încît companiile care produc așa ceva în Franța să-l binecuvînteze și eventual să-l ajute în a-și propulsa nevasta la statutul de Primă Doamnă a Franței, echivalentul țiitoarei oficiale de vremea bordelului care a fost Regalitatea în Franța.

Emmanuel Macron s-a grăbit să vină la București în numele industriei de armament a Franței, deoarece în Europa ultimului an s-a ivit o proastă cu bani: România.

Și dacă proasta din Balcani, amintind de servitoarele de peste munți din anii interbelici, în căutare de cătane prin Cișmigiu, are bani de dat pe armament cui îi promite c-o ia de nevastă, de ce să nu-i dea tîrcoale berbanții Europei?

Așa cum se vede tot mai tare pe zi ce trece, Klaus Iohannis și-a propus să transforme România într-o bază militară totală, într-un poligon pentru armatele străine, într-o cazarmă din care soldații americani vor ieși în permisie pentru Fetele noastre, contra cost, de pe Șoseaua de Centură, dar și pentru cele, pe gratis, din Centru.

Sub acest semn, România cumpără pe rupte dintr-o parte și dintr-alta. Și dacă proasta are bani, vorba frizerilor din suburbii, de ce nu i-am lua?, își zic șmecherii din cancelariile Marilor Puteri. Am scris în mai multe rînduri despre adevărul dureros că bătutul pe umăr al lui Klaus Iohannis de către Donald Trump ne costă 3,9 miliarde de dolari.

Ca să updatez, vorba internauților, voi preciza acum: Nu ne costă 3,9 miliarde de dolari. Ne costă 5 miliarde.

Asta deoarece americanii au dezvăluit existența unei noi comenzi de armament pe lîngă hîrburile Patriot: Sisteme mobile de rachete de artilerie de 1,25 miliarde dolari. Și e doar începutul plăților pentru bătutul pe umăr.

Au apărut informații că vom cumpăra și elicoptere de atac. Nu va trece mult și o parte din depozitele de vechituri ale Armatei americane se vor muta, plătite de noi din greu, în România. E mai mult decît semnificativ pentru politica de tip PSD-ist- ca să ne lase să furăm, acceptăm tot ceea ce ne cer Licuricii!- că despre noua comandă nu s-a știut nimic pînă la anunțul făcut de americani.

E un nou motiv să ne întrebăm: Cîte astfel de comenzi a făcut pe șest, pe sub masă, Guvernul PSD, în urma unei negustorii cu Klaus Iohannis, pe seama țării, fără ca opinia publică să fie informată?

rootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Președintele Franței, Emmanuel Macron, beneficiar în Hexagon al unei Operații de tip Nicușor Dan - președinte, infinit mai inteligentă decît cea meșterită în România de sergenții majori mesianici, vine în vizită la București. Cum îi stă bine unei țări care a fost tot timpul o bilă pe care Marele Puteri,...

Preluat de la EVZ