Primăria Capitalei a respins cererea de protest a Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), organizată pentru mâine, pe parcursul vizitei preşedintelui Emmanuel Macron la Bucureşti. Reamintim că motivul invocat de patronatele transportatorilor este impunerea plăţii a 10 euro ora de muncă pe teriorul francez.

“UNTRR se arată indignată de faptul că autoritățile române au respins cererea de protest din fața Palatului Cotroceni și în orice altă zonă care are legătură cu ocazia vizitei oficiale pe care Președintele Franței Emmanuel Macron o va realiza în țara noastră pe 24 august 2017, cu scopul de a-și îndeplini promisiunile pe care le-a făcut în campania electorală, de a apăra interesele companiilor și lucrătorilor francezi, prin restricționarea accesului celor din Est pe piața franceză”.

Aproximativ 100.000 de conducători auto lucrează în Vestul UE și aduc peste 2 miliarde de euro anual în România, iar firmele de transport rulează circa 6 miliarde de euro anual. 

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Primăria Capitalei a respins cererea de protest a Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), organizată pentru mâine, pe parcursul vizitei preşedintelui Emmanuel Macron la Bucureşti. Reamintim că motivul invocat de patronatele transportatorilor este impunerea plăţii a 10 euro ora de muncă pe teriorul francez. “UNTRR se arată indignată...

Preluat de la EVZ