Unul dintre cazurile intens mediatizate din sânul Bisericii Ortodoxe continuă să țină capul de afiș. Asta pentru că Pomohaci, preotul cântăreț acuzat de pedofilie, are șanse mari să revină în sutană.

Cristian Pomohaci vrea să redevină preot la judecata Consistoriului Mitropolitan de la Sibiu.

Citește: SECRETUL Episcopului de Huși Citește: Cum a fost pedepsit Episcopul de Huși

Și primul pas i-a fost acceptat. Tocmai de către superiori. Miercuri i-a fost admis apelul făcut la Mitropolia Ardealului, potrivit unui comunicat de presă al Mitropoliei.

Citește: Arsenie Boca are un MOȘTENITOR Citește: Fața BUNĂ a Bisericii. Preotul care s-a pus în SLUJBA lui Dumnezeu

“În conformitate cu prevederile Regulamentului Autorităţilor Canonice Disciplinare şi al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, cererea de apel împreună cu dosarul de fond, care a stat la baza emiterii hotărârii de caterisire, au fost studiate de către inspectorul eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului. După analizarea elementelor de formă şi de fond, s-a constatat că cererea întruneşte condiţiile de admisibilitate, iar, la propunerea scrisă a inspectorului eparhial, Mitropolitul Ardealului a dispus înscrierea cererii de apel în registrul de judecată al Consistoriului Mitropolitan. De la data înscrierii cererii de apel, în termen de maxim 30 de zile, va avea loc şedinţa de judecată a Consistoriului Mitropolitan”, se arată în comunicat. 

Citește: Pomohaci, acuzat de TENTATIVĂ de OMOR. Adevărul, descoperit ACUM

În urmă cu câteva zile, EVZ a relatat că preotul acuzat de pedofilie,Cristian Pomohaci, s-a decis să conteste excluderea sa din preoţie.

Drept urmare, a făcut apel la Mitropolitului Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, care va hotărî dacă i-l va aproba sau nu. Chiar dacă păreau să existe șanse infime să îi fie acceptat apelul, mai ales că preotul a refuzat dialogul în cazul care i-a adus acuzații grave, se pare că Mitropolia Ardealuluia ținut cont de dorința preotului controversat.  

Preotul Corneliu Voinea, inspectorul eparhial al Mitropoliei Ardealului, a declarase că fostul preot Pomohaci dorește să revină în sânul Bisericii.

 “Cristian Pomohaci a depus apel. Trebuie întâi ca şeful instituţiei să primească toată corespondenţa. A fost plecat la Sinod. Dacă ne-o repartizează, verificăm şi, dacă întruneşte condiţiile pentru a putea fi acceptat, se propune ierarhului aprobarea în lista pentru judecată. Procedura aceasta este”, a declarat preotul Corneliu Voinea.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Unul dintre cazurile intens mediatizate din sânul Bisericii Ortodoxe continuă să țină capul de afiș. Asta pentru că Pomohaci, preotul cântăreț acuzat de pedofilie, are șanse mari să revină în sutană. Cristian Pomohaci vrea să redevină preot la judecata Consistoriului Mitropolitan de la Sibiu. Citește: SECRETUL Episcopului de Huși Citește: Cum...

Preluat de la EVZ