Sfântul Mucenic Lup a fost slujitorul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. După ce stăpânul său este ucis în temniță cu sulițele, Lup a înmuiat marginea veșmântului în sângele lui și i-a luat inelul din deget.

Cu haina însângerată și cu inelul, a săvârșit numeroase vindecări. Aflând acestea, împăratul Maximian (286-305) dă ordin ca Lup să fie prins și torturat. Cum nu fusese încă botezat și simțind că sfârșitul este aproape, Lup s-a rugat să primească botezul. Atunci, o ploaie caldă a început să cadă peste mucenic, fiind botezat în chip minunat. Sfântul Lup a fost ucis cu sabia la scurt timp.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ploaie peste Lup | SFÂNTUL ZILEI.

rootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Sfântul Mucenic Lup a fost slujitorul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. După ce stăpânul său este ucis în temniță cu sulițele, Lup a înmuiat marginea veșmântului în sângele lui și i-a luat inelul din deget. Cu haina însângerată și cu inelul, a săvârșit numeroase vindecări. Aflând acestea, împăratul...

Preluat de la EVZ