NATO cere transparență militară din partea Rusiei pentru evitarea

Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, cere Rusiei să fie mai transparentă în privința exercițiilor militare, pentru evitarea “interpretărilor greșite” și “escaladării” tensiunilor, în contextul în care o analiză relevă că armata rusă este mult mai activă decât Alianța Nord-Atlantică.

Rusia trebuie să fie mai transparentă în legătură cu desfășurarea manevrelor militare. Astfel, “riscul interpretărilor greșite și al escaladării” tensiunilor ar fi redus, a declarat Jens Stoltenberg pentru cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Un studiu efectuat de experți la cererea publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung relevă că în ultimii doi ani Alianța Nord-Atlantică a efectuat 38 de exerciții militare cu o medie de câte 1.500 de militari, în timp ce Rusia a organizat 124 de manevre militare, cu o medie de câte aproximativ 5.000 de militari.

Recent, Rusia a exprimat preocupare privind seria de exerciții militare NATO, mai ales referitor la cele din zona Mării Negre. În iulie, Administrația Vladimir Putin a exprimat preocupare în legătură cu o serie de exerciții militare NATO programate în următoarele luni în Europa de Est, inclusiv în zona Mării Negre, cerând o comunicare bilaterală mai eficientă pentru evitarea “interpretărilor greșite”.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/nato-cere-transparenta-militara-din-partea-rusiei-pentru-evitarea-escaladarii-tensiunilor-41492.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/nato-cere-transparenta-militara-din-partea-rusiei-pentru-evitarea-escaladarii-tensiunilor-41492-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, cere Rusiei să fie mai transparentă în privința exercițiilor militare, pentru evitarea 'interpretărilor greșite' și 'escaladării' tensiunilor, în contextul în care o analiză relevă că armata rusă este mult mai activă decât Alianța Nord-Atlantică. Rusia trebuie să fie mai transparentă în legătură cu desfășurarea manevrelor...

Preluat de la romania ntv