Mita luată de Mircea Negulescu, ex-procurorul DNA, zis „Portocală”, pe 1 martie 2016, dezvăluită de „Evenimentul zilei”, a ajuns și în atenția procurorului general al României, Augustin Lazăr. Fostul magistrat este vizat de un denunț făcut de un afacerist din județul Prahova transmis șefului de la Parchetul General. În document, fostul subordonat al Laurei Codruța Kovesi, de la DNA Ploiești, este acuzat că a luat, ilegal, 100 de buchete de flori, fără să le plătească, cadouri pe care le-a dăruit angajatelor de la DNA și SRI.

Ex-procurorul DNA Mircea Negulescu, zis „Portocală” este vizat de un denunț adresat procurorului general al României, Augustin Lazăr. După ce „Evenimentul zilei” a publicat, pe 4 august, documentul care confirmă că fostul subordonat al Laurei Codruța Kovesi, de la DNA Ploiești, a luat, anul trecut, fără să plătească, flori de circa 15.000 de lei de la un director, folosind, abuziv, cartea de identitate a unui ofițer de Poliție, un om de afaceri din județul Prahova a sesizat conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În documentul publicat de Incisiv de Prahova se arată că Mircea Negulescu, „abuzând de funcţia de magistrat DNA şi influenţă pe care o avea asupra unor funcţionari cu atribuţii de conducere în instituţii ale administraţiei publice locale din Ploieşti, la sfârşitul lunii februarie-începutul lunii martie 2016, a cerut şi obţinut 100 de aranjamente florale în valoare estimată de 150 lei/buc. de la S. C. Gospodărire Urbană Ploieşti (SGU), fără a le fi achitat. Acesta le-a oferit din partea să femeilor de la DNA şi, în înţelegere cu col. IANCU SABIN, comandantul UM 0735 Ploieşti – Serviciul Român de Informaţii, celor de la Direcţia Judeţeană de Informaţii Prahova”.

Fostul procuror al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Ploiești, Mircea Negulescu este pomenit într-un răspuns transmis de societatea Servicii de Gospodărire Urbană (SGU) Ploiești jurnaliștilor de la Incisiv de Prahova în care se arată cum angajații au fost puși de fostul director general, Donald Constantin, să ducă buchete de flori la sediile SRI și DNA. Conform documentului, cel care a comandat aranjamentele florale a fost chiar fostul procuror, care a făcut avizul de expediție pe baza cărții de identitate a unui ofițer judiciar, Marin Marcel Doru.

Despre acest ofițer, care a participat la mai multe percheziții în cazurile instrumentate de DNA Ploiești și, chiar, de „Portocală”, DNA București susține că „persoana cu numele MARIN MARCEL DORU nu este şi nu a fost încadrată în funcţia de ofiţer de poliţie judiciară sau în vreo altă funcţie la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti”. Cu toate acestea, în presa locală au apărut fotografii și imagini cu Marin Marcel Doru, în timpul acțiunilor DNA Ploiești, acolo unde ar fi fost detașat de la IPJ Dâmbovița. Și acest aspect este sesizat în denunțul înaintat procurorului general al României.

Vă redăm conţinutul sesizării penale întocmite de un om de afaceri din Prahova împotriva procurorului Mircea Negulescu, primită de Parchetul de pe Lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală, sesizare care confirmă dezvăluirile „Evenimentul zilei”, așa cum a fost publicată de Incisiv de Prahova:

„Domnului AUGUSTIN LAZĂR, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Domnule procuror general,

Subsemnatul _______, în temeiul art. 288 şi 290 C. pr. pen., formulez prezentul

DENUNŢ

Împotriva numitului NEGULESCU MIRCEA, fost procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, în prezent procuror suspendat din funcţie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, pentru săvârşirea unor fapte de corupţie şi de serviciu.

ÎN FAPT:

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/denunt-negulescu-procuror-general.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/denunt-negulescu-procuror-general-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Mita luată de Mircea Negulescu, ex-procurorul DNA, zis „Portocală”, pe 1 martie 2016, dezvăluită de „Evenimentul zilei”, a ajuns și în atenția procurorului general al României, Augustin Lazăr. Fostul magistrat este vizat de un denunț făcut de un afacerist din județul Prahova transmis șefului de la Parchetul General. În...

Preluat de la EVZ