Afirmațiile președintelui PSD, Liviu Dragnea, și ale premierului Mihai Tudose despre realizările Guvernului sunt criticate dur de către liberali. Ele sunt catalogate drept „depășiri fantasmagorice de plan, ca pe vremea plenarelor PCR”, iar cei doi social-democrați sunt acuzați că ar fi rupți de realitate.

„Niciodată, în ultimii 28 de ani, ruptura dintre realitate şi guvernare n-a fost mai mare. Niciodată, din ’89 până azi, minciuna guvernării n-a atins asemenea proporţii groteşti”, a scris prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, pe Facebook.

Deputata liberală este sceptică privind declaraţia premierului Mihai Tudose care a afirmat că el crede „că vom depăşi 5,2 miliarde de euro anul acesta”, referindu-se la atragerea de fonduri europene. 

„Citeşti şi te cruceşti. Liviu Dragnea, despre îndeplinirea programului de guvernare: ‘Trebuie să recunosc ca pentru mine este o veste foarte bună, au început sa îl şi depăşească, ceea ce îmi dă de gândit, nivelul încasărilor, creşterea economică şi faptul că cea mai mare parte din întârzieri au fost recuperate’. Mihai Tudose după ce, în primele cinci luni, au atras 0,004% din fondurile europene prevăzute pentru exerciţiul financiar curent: ‘Cred că vom depăşi 5,2 miliarde de euro anul acesta’. Depăşiri fantasmagorice de plan, ca pe vremea plenarelor PCR”, a precizat Turcan.

Ea a spus despre social-democraţi că „singurele aspecte la care s-au autodepăşit sunt proasta guvernare, minciuna şi tentativa disperată de a găsi ţapi ispăşitori.”

„Nici ei nu mai ştiu cum să peticească bugetul pe care l-au găurit şi deficitele pe care le-au adâncit, dar raportează un nivel record al încasărilor pe care nimeni nu le-a văzut. Exact asta aşteptau mamele cărora le-au tăiat indemnizaţia de creştere a copilului, familiile care au căutat în zadar vaccinuri pentru bebeluşii lor, părinţii ai căror copii vor începe anul şcolar fără manuale, persoanele cu dizabilităţi şi cele cu contracte part-time pe care le vor lăsa fără loc de muncă prin două OUG aberante. Exact asta îi va face fericiţi pe românii pe care i-au pus la cozi umilitoare la paşapoarte sau pe şoferii blocaţi în şiruri nesfârşite care au aflat ca vor face autostrada Sibiu-Piteşti la Sf Aşteaptă. Exact asta îşi doreau întreprinzătorii asupra cărora s-au năpustit cu taxe şi reglementări schimbătoare care le fac viaţa un calvar”, a concluzionat Turcan.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Afirmațiile președintelui PSD, Liviu Dragnea, și ale premierului Mihai Tudose despre realizările Guvernului sunt criticate dur de către liberali. Ele sunt catalogate drept „depășiri fantasmagorice de plan, ca pe vremea plenarelor PCR”, iar cei doi social-democrați sunt acuzați că ar fi rupți de realitate. „Niciodată, în ultimii 28 de ani,...

Preluat de la EVZ