Sportiva legitimată la CS Dinamo a reușit, ieri, să aducă delegației României prima medalie la Universiada de vară de la Taipei, după triumful obținut la individual compus. Astăzi, „tricolora” va lupta în trei finale în concursul pe aparate.

În vârstă de 21 de ani, Larisa Iordache a urcat, ieri, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului din cadrul celei de-a 29-a Universiade de vară, de la Taipei (Taiwan). Deși s-a clasat a doua în calificări (cu 55,700 puncte), sportiva legitimată la CS Dinamo a cucerit medalia de aur în finala de individual compus, cu un total de 56,750 de puncte.

A doua, în calificări

În ceea ce privește probele, Larisa, cea care a fost portdrapelul delegației României la ceremonia de deschidere a competiției, a strâns 14,400 puncte la sărituri, 14,300 la paralele, 14,000 la bârnă și 14,050 la sol, și, astfel, a adus prima medalie reprezentativei „tricolore” la Taipei. Medalia de argint i-a revenit gimnastei japoneze Asuka Teramoto, care a incheiat ziua cu 55,650 puncte, iar pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat canadianca Elisabeth Black, cu 54,950. Aceasta din urmă fiind lider în calificări, cu 56,050 puncte.

Noi finale pentru Larisa

Astăzi, românca antrenată de Cristian Moldovan va lupta pentru noi medalii la Jocurile Mondiale Universitare de la Taipei. „Tricolora” va fi prezentă în trei finale în întrecerea pe aparate: la paralele, bârnă și sol. Palmeresul actual al Larisei arată astfel: o medalie de bronz la JO 2012 (cu echipa), două medalii de argint (individual compus, sol) și două de bronz (individual compus, sol) la Mondiale, cinci medalii de aur (două cu echipa, două la sol, unul la bârnă), cinci de argint (două la bârnă, individual compus, sărituri și sol), două de bronz (sărituri și bârnă) la Europene și o medalie de aur la Universiada de vară de la Tapiei.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Larisa Iordache a făcut din nou „echipă” cu medalia de aur.

rootstireaActualitate/EsentialAlte sporturi
Sportiva legitimată la CS Dinamo a reușit, ieri, să aducă delegației României prima medalie la Universiada de vară de la Taipei, după triumful obținut la individual compus. Astăzi, „tricolora” va lupta în trei finale în concursul pe aparate. În vârstă de 21 de ani, Larisa Iordache a urcat, ieri, pe...

Preluat de la EVZ