Guvernul Tudose a anunțat aprobarea, în cadrul şedinţei de miercuri, printr-o Hotărâre, înfiinţarea Departamentului pentru strategii guvernamentale.

Potrivit actului normativ adoptat de Executiv, Departamentul va funcţiona ca o structură fără personalitate juridică, în subordinea prim-ministrului, finanţată de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, prin preluarea atribuţiilor şi structurilor în domeniul strategiilor guvernamentale din cadrul SGG, precum şi a numărului de posturi şi a personalului aferent, scrie Agerpres.

Conform actului normativ, Departamentul are ca obiective principale de activitate: fundamentarea strategiilor şi a direcţiilor de acţiune la nivel guvernamental pe baza analizelor specifice, precum şi sprijinirea cunoaşterii şi înţelegerii de către publicul intern şi extern a strategiilor şi proiectelor guvernamentale din ţară şi străinătate.  Departamentul va fi condus de un consilier de stat, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului. 

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul Tudose a anunțat ÎNFIINȚAREA unui nou DEPARTAMENT.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Guvernul Tudose a anunțat aprobarea, în cadrul şedinţei de miercuri, printr-o Hotărâre, înfiinţarea Departamentului pentru strategii guvernamentale. Potrivit actului normativ adoptat de Executiv, Departamentul va funcţiona ca o structură fără personalitate juridică, în subordinea prim-ministrului, finanţată de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, prin preluarea atribuţiilor...

Preluat de la EVZ