În ședința de guvern de miercuri, Premierul Mihai Tudose a solicitat miniștrilor Sănătăţii şi Apărării Naţionale să lanseze cât mai repede demersurile necesare pentru ca Institutul Cantacuzino să treacă în subordinea MApN.

Adrian Ţuţuianu, ministrul de resort, comunicând că deja specialiștii direcției medicale din subordinea sa au făcut o evaluare şi urmează propunerea unui act normativ prin care institutul să devină unitate militară, informează News.ro. „Dacă e sarcină o preluăm, am şi gândit cum ar putea fi organizat şi am făcut şi o evaluare prealabilă cu specialiştii din cadrul Ministerului Apărării – direcţia medicală. Eu vă propun ca împreună cu domnul ministru Bodog, (…) să-l preluăm şi să-l transformăm în unitate militară, cu conducere militară şi cu angajaţi care răspund criteriilor profesionale necesare unui asemenea institut”, a menționat Ţuţuianu.

„Domnule ministru Bodog, vă rog ca împreună cu domnul ministru Ţuţuianu, în maxim o lună, Institutul Cantacuzino să devină parte componentă a Ministerului Apărării, fiindcă cu demersurile specialiştilor de acolo ne-am lămurit. Poate o mână mai de fier, mai militarizat un pic poate să aibă în sfârşit rezultate”, a spus premierul Mihai Tudose în timpul ședinței de guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului GUVERN: Institutul Cantacuzino devine UNITATE MILITARĂ.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
În ședința de guvern de miercuri, Premierul Mihai Tudose a solicitat miniștrilor Sănătăţii şi Apărării Naţionale să lanseze cât mai repede demersurile necesare pentru ca Institutul Cantacuzino să treacă în subordinea MApN. Adrian Ţuţuianu, ministrul de resort, comunicând că deja specialiștii direcției medicale din subordinea sa au făcut o evaluare...

Preluat de la EVZ