Patronul FCSB riscă să se întoarcă din nou după gratii, după ce Sindicatele din penitenciare au cerut ANP să ia măsuri după ce acesta a declarat public, în cadrul unei emisiuni televizate, că a transmis mesaje directorului Penitenciarului Jilava, al căror conţinut – spun sindicaliştii – întrunește elementele constitutive ale infracţiunii de ameninţare.

După ce anul trecut era cât pe ce să se aleagă cu un nou dosar penal, pentru mărturie mincinoasă în procesul lui Puiu Popoviciu, supărându-i pe procurori deoarece nu şi-a mai susţinut declaraţia-cheie în dosarul fraudei cu terenurile Universităţii de Agronomie, Gigi Becali i-a înfuriat pe gardieni, care au cerut Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) să facă demersuri în instanţă pentru revocarea eliberării condiţionate a patronului FCSB, pentru încălcarea condiţiilor impuse la eliberarea înainte de termen.

A intervenit pentru vărul Victor „Ex-deţinutul Gheorghe Becali a intervenit în direct într-o emisiune de televiziune din data de 19 august, unde a afirmat cât se poate de explicit că i-a transmis o serie de mesaje de ameninţare directorului Penitenciarului Jilava pe motiv că acesta nu a aprobat o nouă învoire pentru vărul său, încă deţinut, Victor Becali”, arată reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din ANP.

La mintea lor de doi lei, ei cred că se poate orice. Cum să ceară revocarea eliberării? Sunt tâmpenii.” , GIGI BECALI, patron FCSB

„Considerăm că se impune sesizarea instanței de executare a pedepsei privative de libertate în legătură cu revocarea liberării condiționate, dar și a organelor de urmărire penală pentru infracțiunea de ultraj în formă calificată, fostul deținut Gheorghe Becali fiind cunoscut pentru comandarea unor acțiuni de tip mafiot (sechestrare de persoane)”, se mai arată în comunicatul sindicaliştilor.

Becali o ţine pe-a lui

Patronul FCSB a recunoscut, la B1Tv, că i-a trimis mesaje directoarei de la Jilava, însă susţine că n-a ameninţat-o: „I-am trimis un mesaj și am întrebat-o de ce distruge oameni, ca în loc să îi dea învoire acasă lui Victor Becali, îi dă pachet și vizită. I-am scris «Nu vă ganditi că va veni judecata lui Dumnezeu și o să plătiți atunci nota de plată?». Asta e amenințare? Sunt atât de idiot să o ameninț prin mesaje și să las scris?” Becali a catalogat drept „tâmpenii” sesizările Sindicatelor. „La mintea lor de doi lei, ei cred că se poate orice. Cum să ceară revocarea eliberării? Sunt tâmpenii. Da, am dat mesaje. Și ce? Nu am emoții”, a declarat Becali pentru GSP.ro.

Eliberat înainte de termen

Gigi Becali a fost la un pas de a se alege cu un nou dosar anul trecut, după ce şi-a „nuanţat” declaraţiile de la urmărirea penală în procesul lui „Puiu” Popoviciu. Procurorul de şedinţă al DNA s-a autosesizat pentru mărturie mincinoasă, după ce patronul FCSB a spus că nu-şi mai aminteşte ce a declarat. Memoria i-a revenit la termenul următor, în care şi-a retras această ultimă declaraţie şi a arătat că susţine declaraşia de la urmărirea penală. Gigi Becali a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015, după executarea a 1/3 din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare rezultată în urma contopirii pedepselor din trei dosare: „Valiza”, „Schimbul de terenuri cu MApN” şi „Sechestrarea hoţilor”.

rootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Patronul FCSB riscă să se întoarcă din nou după gratii, după ce Sindicatele din penitenciare au cerut ANP să ia măsuri după ce acesta a declarat public, în cadrul unei emisiuni televizate, că a transmis mesaje directorului Penitenciarului Jilava, al căror conţinut - spun sindicaliştii - întrunește elementele constitutive...

Preluat de la EVZ