Fostul ministru al Justiției, deputatul PSD, Florin Iordache, a precizat, astăzi, că ultimul cuvânt în privința pachetului de legi ale Justiției îl va avea Parlamentul.

„Ministerul Justiţiei, analizând toate propunerile venite, a înaintat spre un ultim aviz acum, pentru că ultimul aviz este conform, al CSM, urmând apoi să intre în Guvern. Nu putem discuta foarte multe, pentru că am auzit un set de principii. Urmează să vedem exact cum arată aceste modificări şi până la urmă ultimul cuvânt îl va avea Parlamentul. Dar de ce ne e frică, spre exemplu – cariera procurorilor este discutată de Secţia de procurori din CSM? De ce cariera judecătorilor este discutată numai de Secţia de judecători din CSM? Că până la urmă în această vară au fost discuţii şi din partea judecătorilor: ‘De ce să se amestece procurorii în activitatea noastră’, şi aşa mai departe. Cred că ăsta e un pas înainte”, a spus Iordache, la Antena 3.

El consideră că este „un lucru interesant” faptul că Inspecția Judiciară devine independentă. „Şi foarte bine, din punctul meu de vedere cred că Inspecţia Judiciară chiar ar trebui să fie un organism independent. (…) Pentru că ce poate să facă Inspecţia Judiciară dacă este sub controlul CSM? (…) Apoi cariera şi cu anii pentru promovare sunt nişte lucruri care au rezultat în urma dezbaterilor”, a precizat Iordache.

De asemenea, el opinează că nu trebuie să existe „o timorare” în privinţa CSM. „CSM este cumva politic şi nu ştiu eu? Până la urmă, CSM este rezultatul propunerilor şi votul pe care l-au făcut pe partea judecătorilor – tot judecătorii de la nivel de judecătorie până la Înalta Curte, şi pe parchet la fel”, a subliniat vicepreședintele Camerei Deputaților.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a prezentat, astăzi, proiectul privind modificarea Legilor Justiţiei. Proiectul se referă la modificarea şi completarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară şi a Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.          

Tag-uri: Iordache, ministru, controversat, PSD, lămurire, pachet, legi, Toader, justiție, aviz, Parlament, frică, CSM, judecător, procuror, independent, control, carieră, dezbatere, vot

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai CONTROVERSAT ministru face apel către ROMÂNI. Iordache lămurește pachetul de legi al lui Toader.

evz.ro

libertatea.ro

rtv.net

wowbiz.ro

b1.ro

cancan.ro

infoactual.ro

unica.ro

fanatik.ro

dcnews.ro

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/button-share-5.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/button-share-5-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Fostul ministru al Justiției, deputatul PSD, Florin Iordache, a precizat, astăzi, că ultimul cuvânt în privința pachetului de legi ale Justiției îl va avea Parlamentul. „Ministerul Justiţiei, analizând toate propunerile venite, a înaintat spre un ultim aviz acum, pentru că ultimul aviz este conform, al CSM, urmând apoi să intre...

Preluat de la EVZ